Derfor valgte vi å legge laminatgulv

Da Sander og Tonje flyttet i et oppussingsprosjekt før jul, valgte de å legge laminat på nesten alle gulv i sin tre etasjes leilighet. Og jobben gjorde de selv – på kun tre dager.

Stadig flere velger laminatgulv når de skal pusse opp hjemme sitt. Kvaliteten og designet har blitt vesentlig forbedret de siste årene, og det har gjort laminat til en folkefavoritt. Spesielt for unge mennesker i etableringsfasen er laminat et enkelt og rimelig alternativ. For Sander Tørstad og Tonje Haugen var valget enkelt.

- Vi trengte et slitesterkt gulv som tåler en trøkk, siden vi akkurat har fått et barn, og har en firebeint en som løper rundt her, sier Tørstad.

Tonje Haugen og Sander Tørstad flyttet inn i ny leilighet før jul. De rakk å pusse opp store deler av leiligheten før lille Cornelia kom til verden.

Enkelt å legge selv

Da Tørstad og samboeren flyttet inn i sitt nye hjem 1. desember i fjor, var rommene preget av ulike stilepoker og gammeldagse planløsninger. Både vegger og gulv ble revet med en gang. Samtidig som samboeren gikk gravid pusset de opp nesten alle rom.

Og laminatgulvet la han selv. Etter planen skulle han rekke å legge alt av gulv før fødselen, men det ble brått hastverk da babyen meldte sin ankomst en måned før tiden.

- Da Tonje lå i barsel fikk jeg hjelp av broren min med å legge de siste gulvplatene. Så det gikk akkurat, forteller Tørstad.

Til sammen brukte han bare tre dager på å legge 100 kvadratmeter med laminatgulv. Han har lagt gulv før, men dette laminatgulvet er det letteste han har jobbet med.

Sander Tørstad har lagt alt av laminatgulv i leiligheten selv, og er veldig fornøyd med resultatet.- Vi har valgt store plater til gulvet vårt, og det er veldig lett å legge det. Alle kan klare det selv, mener han.Familien fikk levert laminatplatene fra Bygger’n på døra med kranbil. Det kan tilbys ved avtale, men stort sett pleier kundene først å se vareutvalget på Bygger’n sin nettside og hente varene på vareuttaket selv.

Laminat med matchende lister

Tørstad har valgt laminat av typen BerryAlloc i fargen «eik mandel». Den nyeste typen laminatgulv er laget med et enkelt klikk-system, som gjør gulvleggingen til et puslespill. Du trenger heller ikke lim for å feste platene.- Det jeg liker ekstra godt med denne typen laminat er at jeg kan velge matchende gulvlister, og det er skjult innfestning slik at overgangene blir nesten usynlig, sier Tørstad fornøyd.

Både trappa og gulvlistene matcher laminatgulvet i resten av leiligheten.

I første etasje glir rommene stilrent inn i hverandre med samme lysgrå laminat, og den samme følger trappa opp til andre etasje.Alt av laminatgulv er ferdig lagt, men hjemmet til den lille familien er ikke ferdig helt enda.- Til sommeren går vi løs på kjøkkenet, og etter hvert blir det helrenovering av badet. Det viktigste for oss var å bli ferdig med gulvet. Og det er vi veldig fornøyd med, sier den nybakte pappaen.

Laminatgulv er perfekt for Rambo, som krever et slitesterkt gulv.

Bygger'n-tips

Nyttig å vite om laminatgulv:

  • Laminatgulv passer best til rom der det skjer mye aktivitet; som i stue, gang, kjøkken og andre oppholdsrom.
  • Laminat finnes i mange farger, størrelser og dekor; alt etter hvilken stil du liker.
  • Den nyeste typen laminatgulv kan bestilles med XXL-langbord, og gir gulvet et mer eksklusivt og lekkert utseende.
  • Laminatgulv er et slitesterkt materiale som tåler spisse hæler, grus - og er generelt veldig motstandsdyktig overfor riper.
  • Laminatplatene skal alltid akklimatiseres minst 48 timer i rommet hvor gulvet skal legges.
  • Det er viktig å tenke over hvilken retning gulvet bør legges i forhold til lys, tak og lengderetning av rommet.
  • Kjøkkeninnredning og kjøkkenøyer skal aldri monteres oppå laminatgulvet.
  • Hvis du har gulvvarme så bør du ikke dekke laminatgulvet med gummibelegg under matta. Matta isolerer varmen og kan ødelegge gulvet.
  • Laminatgulv er et gjenbruksmateriale, og kan tas opp igjen og bli med flyttelasset ditt videre i ny bolig.
Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat