Bildet viser Eik Foggy Brown, et nytt gulv fra BOEN, som viser den moderne trenden.

Dette er årets gulvtrender 2020

70-tallet er tilbake!

Fokus på naturlige materialer og kraftigere farger

Vi legger bak oss et tiår med lyse farger av grått og hvitt, og går inn i et nytt tiår med et større fokus er på sterkere farger. Jordfarger er noe vi ser mer av med beige, brunt, blått, gult og grønt som en del av fargepaletten.

Vi blir mer opptatt av naturlige materialer som tre, glass, keramikk, rotting og ikke minst et større fokus på bærekraftighet og materialer av god kvalitet. Naturen er ikke bare viktig for oss, men også en kilde til inspirasjon som vi ønsker å bringe inn i hjemmet.

 

Tradisjonelle gulvmønster med en moderne vri

Mønsterparkett er virkelig tatt inn i varmen igjen. Fiskebensparkett og Chevronmønster er i vinden, og man ønsker å dra inn varmen fra tregulv, samtidig som man vil ha noe spesielt. Man tør å blande det tradisjonelle med det moderne, fiskebensparkett finnes i nye stilige moderne leiligheter så vel som i ærverdige eldre boliger.

 

Personlighet og komfort er basis for din personlige stil

Den personlige stilen har lenge vært viktig, og kommer til å fortsette å være det fremover. Vi er ikke lenger like opptatt av å definere hvilken type stil vi har, men vi ønsker at hjemmet vårt skal representere hva vi selv liker og syns er fint. Personlighet gjelder like mye i hjemmet som det gjør i klesveien, identitet og væremåte.

 

70-tallet, mer bruk av treverk og fokus på kvalitet

Sammen med naturlige materialer er moderne og inspirerende dekor i fokus, det samme er 70-tallet med en mer moderne vri på former og farger. Vi tør også å bruke mer tre: kjøkken i lys eller mørk eik sammen med parkett og andre møbler av tre er ikke lenger for mye.

Vi tør å kombinere flere farger, og blir mer opptatt av kvalitet. Med et større fokus på miljø og klima blir bruk- og kast mentaliteten mindre. Vi investerer gjerne mer i varig kvalitet og håndverk. Glass og keramikk er andre naturlig materialer som er inne i trendbildet, sammen med planter som fortsatt er i fokus. Tørkede planter er også blitt et dekorelement med blant annet stilige strå i forskjellige varianter.

 

Lyse og brede plank, men gjerne i naturlig eikefarge

I tillegg til mønsterparkett ser vi fortsatt at lyse og brede plank fortsatt trender, men vi ser også at den naturlige eikefargen tar sin plass. Mørkere gulv begynner også å ta mer plass og vi tørr å kombinere flere materialer. Vi innehar mer informasjon om interiør og lar oss inspirere av andre via sosiale medier, og dermed føles det tryggere å velge mørkere farger eller noe man kanskje ikke automatisk hadde tenkt på selv.

Uavhengig stil eller trender er det personlighet og egen komfort som spiller den største rollen. Vi skal ha et hjem vi er fornøyde med og som gjør at vi kan koble av. Lek med farger og trender, kombiner gjerne nytt og gammelt, det viktigste er at hjemmet skal være ditt eget.

Naturlige farger og materialer blir fortsatt en viktig trend fremover. Foto: BOEN.

Vis din personlighet gjennom gulvet du velger. Foto: BOEN.

Opprettet
Oppdatert
Icons/Large/Chat