DUS: En farge som minner om sand i solnedgang. Perfekt i kombinasjon med havfargene. Husk å spray kun ett strøk på pærer. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Slik får du nytt interiør med spraymaling

Det er gøy å male med Quick Bengalack, og du kan slå deg løs med disse 4 tipsene til ting å male. Visste du for eksempel at du kan spraye maling rett på en pære? Da blir det en kul lyslenke å ha fremme på hagefesten!

Ifi.no har vært på stranda med Thomas Løvald fra Quick Bengalack, og spraymalt fire ting man ofte har hjemme fra før, i herlige sommerfarger.

1. Lampeskjerm i sølv

Vi har alle en lampeskjerm hjemme som kunne trengt en aldri så liten forandring. Lampeskjermen på bildet under var tidligere i sølv, og det synes vi var litt voldsomt.

– Vi legger en litt mørkere farge på den for å tone den ned. Fargen Havgud er en mørk, silkematt blåfarge som passer perfekt, sier Løvald.

Hos Bygger'n kan du bestille alskens spraymalingsfarger av typen Quick Bengalack. De kan ikke bestilles i nettbutikken, men du ser utvalget her. Ta kontakt med din nærmeste Bygger'n-butikk så bestiller de for deg.

HAVGUD: Denne lampeskjermen var i sølv slik som søylen, men fikk en ny, silkematt havfarge. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

2. Lampeskjerm i gull

Lampen du ser på bildet under i gull har vært veldig populær de siste årene, men er du lei, tar det faktisk bare fem minutter å gjøre noe med det. her valgte Thomas fargen Dypt Vann, som også er silkematt. Blåfargen er noe lysere enn Havgud, og disse blir veldig vakre sammen.

– Denne lampeskjermen er blank, og det kan være litt kult det også. Siden Dypt Vann er silkematt, går jeg på med en effektspray i transparent sølv etterpå, for å få en metallic look på den, sier Løvald.

GULLFARGET LAMPESKJERM: Denne varianten har de fleste kjøpt en eller annen gang. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

DYPT VANN: Denne silkematte fargen er nydelig ved siden av Havgud. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Les også: Ferdigmalt på ett minutt

3. Dekorpære

En stor og flott dekorpære som lyser litt for sterkt - det kan vi gjøre noe med. Det er nemlig bare å spraye en lys farge på, så får du et nydelig, dempet lys. Thomas valgte fargen Dus, som ser ut som sand gjør i solnedgang. Denne gjør seg godt til havfargene.

– Her er det viktig at vi kun har på ett strøk. Da sørger vi for at det fortsatt kommer lys igjennom, sier Løvald.

Husk at sokkelen ikke må sprayes. Teip over denne med maskeringstape før du begynner.

- Når du har sprayet pæra er det lurt å ha litt hyssing tilgjengelig, så du kan henge den opp til tørk, sier Løvald.

DEKORPÆRE: Denne er også svært vanlig å ha hjemme. Lyser den for sterkt, kan du spraye ett strøk med en lys farge. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

HENG DEN OPP: Ha en hyssing tilgjengelig så du får hengt opp nymalte pærer til tørk.

4. Lyslenke

En kul, fargerik lyslenke er et "must" på hagefesten. Nå som du vet at du kan spraye Quick Bengalack rett på pæra, er det bare å slå seg løs.

– Ta et utvalg av fargene til Quick Bengalack, så kan du lage din egen, herlige kollasj av fargene du liker, sier Løvald.

Vi startet med fargen Core, som er en sjøgrønn/turkis, silkematt farge. Her er det bare fantasien som setter grenser for hvilke andre farger du kan ha på resten av pærene i lyslenken.

LYSLENKE: Ta et utvalg av dine favorittfarger fra Quick Bengalack, og spray pærene på en lyslenke. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

CORE: Denne er silkematt og passer til havfargene med sin grønnblå, behagelige fargetone. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
03.03.2023
Icons/Large/Chat