Populær farge: Marrakesh 1623 fra Jotun.

Trender blir påvirket av sted

Hvor du bor kan ha mye å si for hvordan du innreder hjemmet. – Trender kan variere kraftig fra et sted til et annet, sier Arleen Løseth, daglig leder for Bygger’n Hareid på Sunnmøre.

Interiørtrend veksler på samme måte som motetrender. Det er slett ikke gitt at det som er trendy i Oslo også er det i havgapet på Vestlandet, miljø og omgivelser har mye å si.

– Ting går litt saktere når du beveger deg bort fra storbyene. Tempoet er annerledes, omgivelsene og naturen påvirker trendene. Sitter du inne i dårlig vær og ikke kan trekke ut i naturen, så tar du naturen med deg inn. Det kan være med på å skape store variasjoner fra sted til sted, sier Arleen Løseth.

Her er 128 gode og velprøvde farger for vegg og interiørdetaljer fra Jotun.

Vi tar naturen inn

Flere ønsker seg stemningen jordfarger gir til et hjem, det er også mye inspirasjon fra naturen i interiøret og dekoret.

– Nå i vinter har vi merket at folk pusser opp mye hjemme. Våre kunder vil ha mørke gulv som gir et varmt uttrykk. Her på Sunnmøre er korkgulv med en naturtro vinyloverflate populært – det er både praktisk og pent. Gulvet er veldig godt å gå på, spesielt med dem for ryggproblemer! sier hun.

Som dette gulvet fra Gerflor, Vinyl Topsilence Tavire Clear: 

– Spiler er også veldig populært for tiden. Et alternativ jeg kan anbefale er en bambusspile-tapet på rull som vi har i butikken nå. Den kan fungere som et billigere alternativ for deg som vil gjøre det selv, den kan også males, sier Løseth.

 

Arleen Løseth er daglig leder hos Bygger'n Hareid, og anbefaler å prøve bambusspile-tapet på rull for deg som vil pusse opp selv.

Bjørg Owren, trendekspert i IFI, mener det er en viktig grunn til at vi trekker mot naturen.

– Naturen er den store inspirasjonskilden. I en tid hvor det skjer mye vondt rundt oss, som pandemi og konflikter, så trekker vi oss mot naturen. Den gir oss trygghet. Vi vil ha det lunt og hyggelig og velger farger og materialer som gir oss det, sier hun.

Fargene som sitter

En av de store favorittene på fargefronten gjennom pandemien har vært duse farger, og da spesielt jordfarger. Ingenting tyder på vi har sett oss lei på det, sier Løseth.

– Samtidig blir grønt mer populært, mange kunder ønsker seg farger som kommer fra naturen. Det som er litt mer overraskende er at det også har vært en etterspørsel etter sort, sier hun.

Lag din egen trend

Uavhengig av hva som er populært, og hva alle andre har nå, så er det du selv som skal være fornøyd. Tenk over det neste gang du skal velge farge til hjemmet.

– Du trenger ikke bry seg alt for mye om trender. Du kan gjerne hente inspirasjon derfra, men til syvende og sist er det du selv som skal være fornøyd. Trives du med grått så bruker du den fargen, uavhengig om den er trendy eller ikke. Stemning overgår stil, forteller Løseth.

Det er også Bjørg Owren enig i.

– Personlig smak trumfer trend. Trend inspirerer, men det er slett ingen fasit. Du tar kanskje utgangspunkt i en trend du liker, men setter så ditt personlige preg på stilen. Trender er ikke lenger noe som alle skal kopiere rakt av, sier hun.

Tekst og foto: Iver Aarvåg Valkvæ/ifi.no) 

Finn maling, veggplater, tapet og det du trenger til oppussingen på byggern.no

Eller besøk din nærmeste Bygger'n-butikk for gode tips og en hyggelig handel.

Her finner du din Bygger'n

Opprettet
Oppdatert
Icons/Large/Chat