Den ultimate påskehyggen fra hyggeekspertene

Enten du har hjemmepåske eller hyttepåske – her har du tipsene som gir deg den ultimate påskehyggen.

Endelig påske! Denne gule høytiden er for nordmenn flest proppfull av kos og hygge, og er noe vi ser fremover mot etter de mørke og kalde månedene på starten av året. 

Sene påskefrokoster foran peisen

Den deilige følelsen av å stå opp og kjenne lukten av nytraktet kaffe og vedkubber i peisen som nettopp har begynt å ta fyr – det er følelsen og lukten av helg og langtrukne morgener. Det er på morgener som disse hvor du har litt ekstra tid, at du kanskje vil prøve noe nytt og spennende til frokost?

Gjør dagens gåtur til en oppdagelsesreise

Et typisk gjøremål i påsken for mange nordmenn er å gå på tur. Å komme seg utenfor døren kan være godt for både kropp og sinn, det kan være med på å senke blodtrykket, forbedre immunforsvaret, øke selvtilliten og gjør deg gladere til sinns. Enten du tar deg en skitur på hytta, en gåtur i skogen, eller en sykkeltur i byen kan dette være en god sjanse til å ta en helt ny rute enn den du vanligvis tar, og samtidig oppdage skjulte skatter i nærområdet ditt eller på hytta. Ta med deg Kvikklunsj i lomma, kakao og en turkompis og nyt en deilig gåtur i nye omgivelser.

Grill pølser på utepeisen

Ta med deg peiskosen utendørs og fyr opp i utepeisen. Det finnes ikke noe bedre enn å nyte varmen fra sola foran åpne flammer, og med en utepeis kan du i tillegg bli sittende ute til langt på kveld foran varmen. Ta med deg pølser, pinnebrød og marshmallows og kos deg foran de åpne flammene med familie og venner i påsken!

Se produkter fra Jøtul her

Peiskos med fyr i peisen

Peiskos er en selvfølge i påsken, enten den tilbringes på hytta eller hjemme. I Norge finnes det nesten 1,2 millioner boliger som brenner ved i peis eller vedovn – og i påsken blir mange av disse hyppig brukt.

Peisen er med på å sette stemningen, en beroligende og hyggelig atmosfære som står i stil til påskens gjøremål. Det være seg spillkvelder, lese bøker, se på favorittfilmen eller påskekrim, matlaging og hyggelige samtaler i sofakroken. Når du først setter fyr i peisen setter du en slags presedens om at «det er her vi skal tilbringe resten av kvelden i ro og mak».

Slik fyrer du i peisen

Opprettet
29.03.2023
Oppdatert
29.03.2023
Icons/Large/Chat