Å slenge seg ned foran vedovnen med noe godt i glasset er en klassisk oppskrift på vinterkos.

Vinteren er høysesong for kos og varme

På samme tid som temperaturene synker ute, tiltar kosen inne. Å forberede boligen for vinterkos med familien kan øke både bo- og livskvalitet. Her gir vi deg rådene.

Unngå varmetap med isolering av tak

For en behagelig innetemperatur er det viktig at boligen ikke har for stort varmetap. Det største varmetapet fra boliger skjer gjennom taket. God takisolering vil ikke bare redusere varmetapet, det vil gjøre boligen mer energieffektiv, gi et bedre inneklima og øke bokvaliteten. Du kan velge mellom flere ulike typer isolasjon, som mineralrull, cellulosefiber, sprayisolasjon og blåseisolasjon. Det anbefales at man lar fagpersonell stå for innkjøp av isolasjon, da de kan avklare hva som passer best i hvert enkelt tilfelle.

Ifølge Byggstart.no koster isolering av tak gjennomsnittlig 1200 kroner per kvadratmeter. Merk at dersom du vurderer å gjøre flere energibesparende tiltak, kan du søke Enova for økonomisk støtte. 

Miljøvennlig varmepumpe

Varmepumper har en stadig voksende popularitet. Med en varmepumpe kan du regulere temperaturen i hele huset. Det finnes ulike typer varmepumper, som fungerer på ulike vis. I Norge er den mest populære varmepumpen luft-til-luft. Fordelen med disse er at de er relativt enkle å montere samt at de også kan benyttes som aircondition på sommeren.

Varmepumper bidrar til et godt inneklima ved å filtrere bort støv og partikler. Som en bonus anslås det at en gjennomsnittlig husholdning vil kunne kutte strømregningen med en fjerdedel per måned. Godt for deg, godt for miljøet.  

Klassisk kos med vedovn

Å slenge seg ned foran vedovnen med noe godt i glasset er en klassisk oppskrift på vinterkos. Det finnes et bredt spekter av vedovner å velge mellom, og her kan Bygger'n hjelpe deg.

Jøtuls 370 serie er en av de mest populære i Europa. Ovnen har vunnet prisen Red Dot Design Award: Best of the best. Designet gir bedre innsyn og brukervennlige luftkontroller. Er du mer opptatt av klassisk design, kan Jøtul F 602 være et godt alternativ.

Ta kontakt med din nærmeste Bygger´n for råd og tips om vedovn. Sjekk hvilken butikk som er nærmest deg her. 

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat