Byggmester Erlend Stuevold og snekkerlærling Emil Bøkset fra firmaet Byggmester Støkkan & co snart ferdig med å sette opp splitter nye takrenner.

Derfor valgte vi fagfolk til å sette opp nye takrenner

Takrennene i firemannsboligen i Nordslettveien ble satt opp på 80-tallet, og skapte hodebry for beboerne. Etter mye problemer bestemte de seg for å leie et byggmesterfirma til å sette på nye.

I en firemannsbolig i Nordslettveien i Trondheim henger det svarte og slitte markiser over vinduene i solveggen. Markisene har vært utsatt for lekkasje fra de gamle takrennene.

De utdaterte takrennene ga såpass mye problemer at beboerne bestemte seg for å gå sammen om å oppdatere takrennene. Og istedenfor å gjøre det selv, valgte de å kontakte Bygger’n for anbefaling av et byggmesterfirma.

- For å sikre at jobben bli gjort raskt, sikkert og ordentlig ønsket vi at jobbet ble gjort av profesjonelle fagfolk, sier beboer Jesper Tørstad.

Satt opp på to dager

Tørstad og de andre beboerne begynte å bli lei av at regnvann som dryppet ned på markiser, og etter mange mindre vellykka lappeprosjekter med silikon i takrennene, tok de grep.

- Jeg er veldig fornøyd med valget vi har tatt, med både rask levering og flinke folk. Det føles trygt å velge et byggefirma som vet hvordan det skal gjøres. Det var verdt investeringen, sier Tørste.

De nye takrennene ble satt opp kun to dager. Nå vurderer også de andre borettslagene i nærheten å skifte ut sine takrenner.

Viktig med godt vedlikehold


På stillaset er byggmester Erlend Stuevold og snekkerlærling Emil Bøkset fra firmaet Byggmester Støkkan & co snart ferdig med å sette opp splitter nye takrenner. Stuevold har satt opp mange takrenner, og mener folk burde bli flinkere til å vedlikeholde takrennene sine.

- Det er viktig at takrennene blir rengjort minst én gang i året. Det samler seg mye løv og smuss i takrennen, og da kan avløpet gå tett, forteller Stuevold.

Han forteller at stadig flere velger på leie fagfolk til å gjøre denne typen jobber, fordi folk er mer opptatt av at ting skal gå kjapt – samtidig som de er opptatt av kvalitet.

Takrennene de har valgt er fra Plannja, og er levert av Bygger’n. Plannja produserer ulike typer takrenner, både i stål og aluminium. Den mest brukte er i stål, og tåler mer enn takrenner i plast.

- Det er mye man bør tenke på når man skal sette opp takrenne selv, og ofte begynner folk og jingle på stiger og andre ting som kan gjøre hele prosessen mindre sikker og mer tungvint. Med hjelp av oss og andre fagfolk vet man at ting blir gjort riktig, og holdbarheten på takrennen blir lenger, sier Stuevold.

Og en takrenne kan vare i flere tiår hvis den er satt på riktig, og blir vedlikeholdt. Takrennene som de har byttet ut er fra 80-tallet, og de har holdt seg bra i mange år. Nå trenger de ikke å bytte før på flere tiår – og beboerne i firemannsboligen kan glede seg til en høst uten drypping på markisene.

Takrenner fra Plannja:

  • Takrennene produsert av kvalitetssterk, varmforsinket stål – og Plannja produserer også i aluminium, alusink og kobber.
  • Stålet belegges av et dobbeltsidig lag Hard Coat Glossy, og er ekstremt motstandsdyktig mot båe regn, snø, is og smeltevann
  • For å øke levetiden anbefales det å rense rennene for løv og avfall minst én gang i året
  • Plannja takrenner finnes i mange ulike farger og fasonger, og Bygger’n kan hjelpe deg med å skreddersy en løsning som passer perfekt til ditt hus – både funksjonelt og estetisk
  • Nå finnes også takrennene i det som kalles Hard Coat, og er blankere og en mer miljøvennlig variant enn den som er brukt tidligere.

Se alle takrenner og beslag i nettbutikken

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
02.03.2023
Icons/Large/Chat