Fra venstre: Bjørnar Eldevik, Frode Flataker og Per Ole Krakevik

Konkurrenter slår seg sammen og blir til én Bygger’n

Bygger’n Nordvest ble fra 1. januar det nye fellesnavnet til de to butikkene Nordvest Trelast AS (tidligere Bygg & Byggevarer) på Flatraket og Bygger’n Selje. De tidligere konkurrentene slår seg sammen for å skape et enda bedre og bredere tilbud innen byggevarer i sin region.

- Denne sammenslåingen vil bidra til å styrke Bygger’n sin posisjon mot proffmarkedet på Nord-Vestlandet. Vi skal være til stede som en positiv kraft i bærekraftige lokalsamfunn, og for Bygger’n sin del ønsker vi å styrke vår markedsposisjon. Vi gleder oss til å få med gode, lokale drivere på laget, sier kjededirektør i Bygger’n, Øyvind Eidem. 

Avdelingene i Bygger’n Nordvest vil beholde sine lokasjoner på Flatraket og Selje, og vil videreføre de gode tjenestene og fagkompetansen de har opparbeidet seg på hver sin kant.

Bjørnar Eldevik og Per Helge Helgesen var daglige ledere for hver sin butikk, og mener de vil stå sterkere sammen fremover, både som organisasjon og for å kunne skape den beste handelsopplevelsen for kundene sine.

- Ved å ha to avdelinger vil vi kunne tilby et bredere varespekter. Vi kan nå by på maling og flere butikkprodukter til våre eksisterende kunder på Flatraket. Kundene i Selje vil gjennom varelageret på Flatraket få et større utvalg av byggevarer og interiørplater, og kan få disse varene levert på døra eller byggeplass, eller hentes på avdelingen i Selje, sier Eldevik, som er ny daglig leder for Bygger’n Nordvest.

Eldevik legger til at sammenslåingen vil være positivt for lokalsamfunnet, både med tanke på et bedre vareutvalg, og fordi de håper å kunne legge til rette for flere arbeidsplasser i nærområdet.

- Vi ønsker å sikre lokalbefolkningen et godt tilbud, slik at de ikke behøver å reise fra bygda for å gjøre en god handel.

Bygger’n som kjede jobber konkret og aktivt for å redusere utslipp og finne bærekraftige løsninger med reell effekt, slik at verdikjeden blir mer miljøvennlig. Som et ledd i dette arbeidet bytter Bygger’n Nordvest ut to dieselbiler med to el-biler i sin bilpark. De gjør også tilpasninger i eksisterende strømforbruk, som blant annet å bytte ut eldre lysrør til LED.

- Målet er å bli miljøfyrtårnsertifisert i løpet av 2023, sier Eldevik.

Kvernevik Gruppen vil stå som eier av den nye butikken. De eier fra før Nordvest Trelast AS på Flatraket, som tidligere var en del av Byggtorget-kjeden. Kvernevik Gruppen har også kjøpt Bygger’n Selje av E.A. Smith, som fortsatt vil være en del av Bygger’n-kjeden.

Opprettet
Oppdatert
Icons/Large/Chat