Til venstre: Kjell Erik Killi-Olsen sin skulptur «Forføreren» fra 2001 har fått mye fokus. Forføreren som er laget i bronse, har i all sin prakt stått midt i publikumsområdet. Hvor den vendt ut mot publikum, blir som en parallell til artistene. Skulpturen oppleves forstyrrende for enkelte, og deltakende for andre. Til høyre: Sigrid Voll Bøyum sitt verk «Aching sole» har vært det verket som flest har hatt en mening om, og som har fått frem et engasjement fra nesten alle publikummere.

Stormsuksess med Stormfestivalen

Den anerkjente kunstneren Kjell Erik Killi Olsen, en av initiativtakerne til festivalen, roser blant andre Bygger’n for å vise dugnadsånd i en spesiell tid.

Stormfestivalen Musikk & Kunst i Trondheim har bydd på over 40 konserter og mange kunstopplevelser gjennom sommeren, og er nå inne i sin siste uke.

Blant andre Bjørn Eidsvåg, Ingebjørg Bratland, Bare Egil, Valkyrien Allstars, Jan Eggum og Anders Jektvik har levert på scenen foran et fornøyd publikum.

Fornøyde arrangører

Festivalen er et initiativ fra den trønderske kulturprofilen Sveinung Sundli, og arrangeres i samarbeid med Kunstakademiet og Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K).

- Det har vært fantastisk mange deilige konserter, hvor konsertpublikumet har fått musikk og kunst i ett og samme arrangement. Arrangement hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten sponsorer som blant annet Bygger`n, kulturenheten i Trondheim kommune og Creto. Det har vært herlig å se hvordan publikum som i utgangspunktet muligens kun kom for konserten, nysgjerrig oppdaget kunsten og tok stilling til betydningen av verkene. Det har vært observert mange følelser blant publikum i interaksjonen med kunsten. Glede, forbauselse og lekenhet har vært gjennomgående, og flere har blitt smått provosert av verkene. Noe som vi setter pris på i Kjøpmannsgata Ung Kunst, sier Alexander Hovdahl.

- Jeg håper byen blir stolt

Kjell Erik Killi Olsen er mannen som realiserte Trondheims nyeste kunstsenter, Kjøpmannsgata Ung Kunst. Han takker også de private sponsorene for å «ha trua», og for å ha bidratt til at Stormfestivalen Musikk & Kunst kunne gjennomføres.

- Jeg håper byen blir stolt av å se hva dugnadsånden kan gjøre. Da kan alt skje, og vi har nå sett at gode mennesker og bedrifter finnes. Det er så viktig i denne tiden vi er inne i, sier han.

68-åringen fra Trondheim er både maler, tegner, grafiker og billedhogger. Han er en av Norges mest anerkjente nålevende kunstnere, og en av svært få som også har oppnådd stor internasjonal suksess. Her i Norge kjenner mange hans skulptur «Mannen fra havet», eller han som venn og samarbeidspartner med Dronning Sonja.

Killi Olsen forteller at han har hatt en god relasjon til Bygger’n i alle de 30 årene byggevarehuset har eksistert, og håper at kulturlivet og byggevarehuset kan fortsette samarbeidet fremover.

Kunstverk produsert på kryssfiner

Tolv unge kunstnere har fått lov å utfolde seg å vise sin kunst i forbindelse med festivalen. Et av verkene er produsert på kryssfiner levert av Bygger`n. Kryssfineren ble brukt til å kle inn kjølekontaineren som står på festivalområdet. Kunstneren Erina Kawachi brukte disse veggene til å produsere sitt verk Linea del Muro under konsertene. Hennes performance brukte omgivelsene under flere konserter til å skape sitt verk.

- Vi er, som Killi Olsen, veldig stolt over å se hva kulturmiljøet har fått til i Trondheim i sommer, og det er flott å kunne bidra til å holde liv i det som skjer i lokalsamfunnet. Bygger’n ønsker å utvikle bærekraftige lokalsamfunn der vi er til stede, både i bygd og by, så dette har vært fint å være med på, sier kjededirektør for Bygger'n, Øyvind Eidem.

- Kunstnerne, artistene og publikum har levert over all forventning, bare å glede seg til neste år! Festivalen har forhåpentligvis kommet for å bli, og vi håper Bygger`n blir med på laget neste år også, sier Hovdahl.

Erina Kawachi har skapt verket "Linea del Muro" på kjølekonteineren til baren på Stormfestivalen. Det er et performativt tegneprosjekt, som Erina har holdt på med siden 2010. Linjer tegnes for hånd av kunstneren i flere timer.

Opprettet
28.09.2021
Oppdatert
28.09.2021
Icons/Large/Chat