Isolerer hyttevegger i vinterland

Årlig bygges det mellom 4.000 og 4.500 nye hytter i Norge. Veldig mange av disse har Glava Proff 34 i veggene.

I vinterlandet på Budor, litt nordøst for Hamar, setter Stensåsen AS opp to nye hytter – selvfølgelig med produkter fra Glava Isolasjon i tak og vegger.

– På feltet her la Løiten Almenning ut 34 hyttetomter, og vi fikk kjøpt to tomter der vi bygger hytter som vi har tegnet selv, forteller Rune Stensåsen.

Sammen med sin sønn Jan og to lærlinger setter de opp de to hyttene på i underkant av 100 kvadratmeter hver.

Fire menn iført arbeidsklær står samlet i snøen foran en hytte og smiler til kamera.

Isoleringstips

Glavas Børre Olsen følger opp hyttene på Budor, og han gir noen gode tips når du isolerer med isolasjonsplater fra Glava Isolasjon.

– Når du bruker Glava Isolasjon i ytterveggene og skal skjære til en Glava-plate, skal du huske å legge på én cm på lysåpningen du har målt, da får du passformen på plata som gjør at den sitter optimalt i veggen, sier han.

Husk dampsperre før du varmer opp

Børre Olsen sier også at når du skal sette Glava-plata inn i veggen, er det viktig å få den godt inn mot vindsperren bak og kjenne at du en fyller ut fakket ordentlig.

– Dessuten er det særdeles viktig når du isolerer om vinteren, og det er kaldt både ute og inne i bygget, at før du begynner å varme opp hytta må å få på dampsperren – og husk klemte skjøter, slik at du ikke får luftlekkasjer ut i konstruksjonen, sier Børre Olsen.

En ung mann plasserer en isolasjonsplate inn i veggen.

Fleksibelt og enkelt

Stensåsen har brukt Glava Isolasjon i mange år på ulike prosjekter, og er veldig fornøyd med det. På Budor bruker de Glava Proff 34 i veggene og blåseull på loft og i tak.

– Glava Isolasjon har vært et godt isolasjonsprodukt i hele min tid fra den hvite glassullen til dagens plater. Vi er godt fornøyde med det – platene er fleksible, lette og enkle å jobbe med – dessuten tar de ikke så stor plass på byggeplassen, siden de er godt komprimerte i pakkene, sier Rune Stensåsen.

Rask og effektivt med blåseisolering

På kalde loft og skråtak er hyttene på Budor isolert med blåseisolering. Det er Granli Isolering som har gjort jobben.

En mann blåser isolasjon inn i taket fra innsiden gjennom en tykk slange.Blåseull har samme gode kvalitet som råvaren, Glava glassull.

– Det er raskt, enkelt og effektiv å bruke blåseisolering på kaldt loft og i skråtak – og blåseull har samme gode kvalitet som råvaren i Glavas glassull på plate og rull. Vi får gjort jobben på disse to hyttene i løpet av en formiddag. Blåsing sparer dessuten snekkerne for løft og ugunstige bevegelser, sier daglig leder i Granli Isolering, Ole Nikko Granli. Han tipser også om at det er viktig å sikre at loft som er blåseisolert kan inspiseres uten at det blir tråkk i isolasjonen – derfor bør det lages en oppforet gangbane i midtfeltet på loftet.

Artikkel fra glava.no

Opprettet
19.01.2022
Oppdatert
24.03.2023
Icons/Large/Chat