GA 308 - En ekslusiv dobbelgarasje fra Bygger'n

Bygger'n garasjen - en god investering

En garasje er en investering som gir deg mer enn en tørr og snøfri bil. Garasjen gir deg også ekstra plass til både verktøy, hageredskap og sportsutstyr.

Mer enn en plass å parkere bilen

I vårt klima er en garasje en nesten uunnværlig del av boligen. Der står bilen trygt og tørt,
skjermet for vær og vind, og du slipper å skrape is av bilvinduene om vinteren. Garasjen
gir deg også ekstra plass til både verktøy, hageredskaper og sportsutstyr.

I noen tilfeller kan en garasje også bidra til å øke verdien på en bolig. Det er definitivt en investering som lønner seg. 

Hvilken garasje passer deg?

Vi tilbyr et bredt utvalg av både enkle og doble garasjer, og løsninger med ekstra plass i form av bod eller loft. Alle våre garasjer er tilpasset gjeldende forskrifter og byggesaksregler.

Dersom du ikke finner en ferdig modell som passer for deg har vi arkitekter og tekniske konsulenter som kan skreddersy din garasje etter ønsker og behov.

Utvalgte garasjer

Garasje GA 201

GA 201

Et prisgunstig "allround" alternativ med tradisjonelt saltak som passer godt inn i de fleste miljøer. Størrelsen kan enkelt tilpasses etter ditt ønske.

Garasje GA 302

GA 302

En grei "kombimodell" med nesten 50/50 garasje/bod-løsning. Tradisjonelt saltak som også kan leveres med snudd møneretning (gavl i front av garasjen).

Garasje GA 308

GA 308

Eksklusiv dobbel garasje med romslig bod i bakkant. Adkomst til boden fra garasjen. Kledning i kombinasjon stående og liggende og en arkitektonisk omramming av garasjekroppen som matcher mange av våre moderne hustyper. Dør i langvegg og vinduer for lysinnslipp.

Garasje GA 311

GA 311

Her får du en lekker carport med praktisk bod i bakkant. Modellen uttrykker en diskret eleganse med slange, reine linjer med kombinasjon av stående og liggende kledning. Her får du både tak over bilen og nødvendig oppbevaringsplass.

Garasje GA 401

GA 401

Liten dobbelgarasje med saltak og romslig måleverdig loft med 19,7m2 gulvflate. Innenfor 50m2 grensen*. Den optimale løsningen for deg som har behov for størst mulig loftsrom over garasjen på begrenset grunnflate. Denne garasjen er høyere enn 4 meter - se informasjon om byggesaksregler.

Ønsker du et pristilbud? Ta kontakt med din nærmeste Bygger'n butikk for å få tilbud på garasjen som passer for akkurat deg. 

Hvor mye vil du gjøre selv?

Ferdig montert

Våre dyktige samarbeidspartnere kan levere garasjen ferdig oppsatt for deg. En ferdig montert garasje passer for deg som ikke vil gjøre noe selv. Grunnarbeid og støp av såle må du gjerne få gjort før våre folk kommer. Men dersom du trenger hjelp til å finne grunn- og betongentreprenør, kan vi være behjelpelige med det også.

Du som kunde er bare ansvarlig for at alt i forbindelse med en eventuell byggesøknad er i orden. Dersom du trenger hjelp til, eller har spørsmål om byggesøknad - spør oss!

Precut eller elementer

Ferdig kappede garasjedeler passer for deg som er nevenyttig og liker å snekre selv. Garasjen kan leveres ferdig kappet. Reisverk og konstruksjon er da ferdig kappet på mål og takstoler ferdig sammensatt.

Å få garasjen levert på byggeplass i elementer, gir deg den raskeste løsningen. LSE Byggesystemer kan levere ferdige veggelementer til garasjene. Elementleveranse gir deg perfekt presisjon, redusert kapp og svinn og fiks ferdig fort.

Byggesak – enklere enn du kanskje tror

Hva kan du bygge uten å nabovarsle og søke?

Du har selv ansvar for å finne ut hva du har lov å bygge på eiendommen din. Som utgangspunkt kan du bygge garasje på inntil 50 kvm² med 1 etasje, inntil 4 meters mønehøyde og 3 meters gesims- høyde uten å søke og uten å varsle naboen. Garasjen må ligge minst 1 meter fra nabotomten og 1 meter fra huset. Garasjer inntil 70 kvm² kan søkes «forenklet», hvor du selv står ansvarlig ovenfor kommunen. Er garasjen større enn 70 kvm² må du bruke ansvarlige foretak i hele søknads- og byggeprosessen.

Brann og eksos

Dersom du velger en ”skreddersøm-garasje” og den skal bygges sammen med huset ditt trenger du ikke ekstra brannskille mellom huset og garasjen når garasjen ikke er større enn 50 kvadratmeter. Garasjen må likevel være skilt fra resten av huset med bygningsdeler som er så tette at eksos ikke trenger gjennom. Dersom du skal bygge garasje med oppholdsrom på loftet er det også viktig at det prosjekteres inn røyktett skille mellom garasjen og oppholdsrommet. Det kan være du må brannsikre de delene som er nærmere naboen enn 8,0 meter. Dette gjelder hvis nabobygningen brukes som for eksempel hus, hytte, verksted, atelier eller kontor. Brannmot-standen må være på minst El 30 (motstandsdyktig mot brann i 30 minutter).

Be om hjelp fra fagperson om du er usikker på om du trenger brannsikring.

OBS!

  • Det er begrensninger på hva du kan bygge i områder som er regulerte til landbruk, natur og friluftsformål samt reindrift. Dette kalles LNF-områder eller LNFR-områder. Du finner som regel informasjon om dette i kommuneplanens arealdel.
  • Garasjen skal ikke plasseres over vann- og avløpsledninger
  • Det kan også være begrensninger for hva du har lov til å gjøre på eiendommen din i kommunale dokumenter og planer.

Si ifra til naboen

Vår anbefaling er at du avklarer med naboen før du setter i gang garasjeprosjektet. Forklar hvorfor du ikke trenger å nabo-varsle og søke. Når garasjen står ferdig skal det meldes fra til kommunen, slik at den blir tegnet inn i kommunens kartdata.

Det kan du gjøre ved å fylle ut skjemaet «Melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt», som du finner på www.dibk.no (Direktoratet for Byggkvalitet).

Gjeldende byggesaksregler finner du også hos dibk.no (Direktoratet for Byggkvalitet)

Opprettet
24.04.2023
Oppdatert
26.04.2024
Icons/Large/Chat