A-rill, brun

Gi terrassen din royal behandling

Slik får du trematerialer med lang levetid og mindre behov for vedlikehold.

Når du har fått på plass den nye terrassen, ny utvendig kledning eller sponvegg vil man helst at materialene skal se best mulig ut lengst mulig. Royalimpregnering fra Alvdal skurlag er laget nettopp for å gi produkter lang levetid og mindre behov for vedlikehold. Prosessen omfatter impregnering, oljebehandling og tørk.

Se utvalget av Alvdal Royal hos Bygger’n her

Alvdal Royal brun. Foto: Ricardofoto

Slik fungerer det:

CU-impregnering

Ved royalbehandling blir materialene først CU-impregnert, for å beskytte mot råte, sopp og insekter, og får dermed samme klassifisering og holdbarhet som øvrige trykkimpregnerte materialer. På Alvdal Skurlag produseres materialer i impregneringsklasse AB «over mark» og A «jordkontakt». Alt av trelast kan produseres i begge disse klassene, slik at man får det beste produktet til sitt behov.

Royalimpregnering

Deretter blir linolje (eventuelt sammen med fargepigmenter) kokt inn i trevirket. På denne måten blir vannet i cellene erstattet med olje. Dette gjøres i en lukket tank, hvor trykk/undertrykk i samspill med varme reduserer vannmengden i trevirket og presser linoljen 2-3 mm inn i yteveden.

Tørking

Inne i tanken foregår det også en tørkeprosess som reduserer vanninnholdet til omtrent 18%, noe som tilsvarer den gjennomsnittlige likevektsfuktigheten i lufta. På denne måten får man et formstabilt trevirke, som vil være klart til bruk ved endt behandling.

Resultatet er et formstabilt virke, som er mindre utsatt for sprekkdannelser og slitasje fra UV-stråling. Materialer som er royal-impregnert har også redusert utlakning av impregneringsstoffer, slik at de beskyttende egenskapene blir bedre bevart over tid.

Oljen og fargepigmentene i det ytterste laget vil etterhvert slites, avhengig av vær og vind. Alvdal skurlag anbefaler derfor å behandle med Alvdal Royal treolje etter behov. Det meste av oljen vil uansett forbli inne i treet, og sikre at den tekniske kvaliteten holder seg år etter år.

Alvdal Royal svart, Snekker Robert Krogstad, Foto: Eiendomsmegler 1

Mange fargevalg

Alvdal Royal kommer i fargene brun, fjellgrå, klar (uten fargepigment), oker, rød og svart. Fargene er transparente slik at man alltid vil se trestrukturen gjennom. Resultatet er farger som lever med treverket og gir et fint naturlig spill som passer godt inn med den norske naturen.

Alt trevirke vil påvirkes av vær og vind, og det er intet unntak for Alvdal Royal. Selv om fargene kan bli bleket av solen eller slitt over tid, vil oljen og impregneringen fortsatt ligge trygt inne i treet og holde på alle de gode egenskapene. Ønsker man å friske opp fargen gjøres det enkelt ved å pensle over med Alvdal Royal olje.

Alvdal Royal fjellgrå. Foto: Ricardofoto

Opprettet
Oppdatert
Icons/Large/Chat