ESSVE med sin ESSDECK MAX, som er utviklet sammen med skandinaviske håndverkere.

Topp terrasse med toppskruing

De fleste monterer terrassebord ved å skru rett ned i bordene, såkalt toppskruing. Slik får du det beste resultatet.

Før du går i gang med byggingen av en terrasse med toppskrudd montering - sjekk at du har verktøyet i orden. (Video av hvordan du monterer terrassen over)

Du har kanskje allerede tommestokk, vater og andre nyttige basisverktøy i verktøykassa, men til denne jobben bør du også ha en kraftig drill, en kapp- og gjærsag og ikke minst gode og riktige skruer. 

Drill GSR18VVE2-LI 2X4, OAH

Denne oppladbare drillen fra Bosch er ekstremt kraftig, robust og komfortabel.

80 Nm for de tøffeste skru- og borejobbene i tre og metall. Kan brukes selv etter fall på 2 meter på betong, takket være det fleksible Durashield-huset. Den innovative KBC (KickBack Control) gir perfekt kontroll over maskinen - registrerer plutselig blokkering og slår maskinen av.

Kapp- og gjærsag 216 MM DWS774

Kapp- og gjærsag 14000W fra Dewalt er effektiv til denne jobben.

Den er kompakt og effektiv, og kommer med 216mm blad, og har 250x62mm kapasitet. Saga har XPS-belysning for kontrollerte snitt, bærehåndtak, lav vekt og en ports støvavsug. Gjæringsvinkeljustering kan settes nøyaktig mellom 0 - 50° til høyre og venstre, og opptil 48° vinkling. 

Riktige skruer

Skruer fra ESSVE sørger for en sikker og kostnadseffektiv montering. De har den tradisjonelle skruen, CLASSIC, som passer bra til terrassemontering, og nylig introduserte de en helt ny terrasseskrue: ESSDECK MAX, som er utviklet sammen med skandinaviske håndverkere.

CLASSIC - tradisjonell skrue for toppskrudd montering. Den har fiberskjær i spissen, som gir lavt innskruingsmoment, og hodet er utstyrt med skjærende riller som forsenker hodet og etterlater en glatt overflate.

ESSDECK MAX - 40 % sterkere enn CLASSIC, og har høy klemkraft. Den har et lite sylinderhode med skarp kant og underliggende fresespor, som skjærer av trefibrene i stedet for å trykke dem ned. Dette gir mindre sprekkdannelse. 

Trevirke som vrir seg er et stadig økende problem ved montering av terrassebord. For å få bukt med dette har ESSDECK Max doble gjenger. Dette gir skruen en ekstrem klemkraft som holder kuvede bord på plass.

Når du har alt av verktøy, skruer og terrassebord på plass i hagen, er du klar for å starte byggingen. Hvordan du gjør det, ser du i denne videoen:

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
26.04.2023
Icons/Large/Chat