Personvernerklæring

Personvernerklæring 

Internett-domenene byggern.no, smith.no, smithstal.no, armering.no, hibahus.no, heimboligsystem.no og lsebyggesystemer.no med underdomener eies og drives av:  

 

E.A. Smith AS, Heggstadmoen 13, 7080 HEIMDAL,  Organisasjonsnummer: 816 051 142  

  1. Innledning: Denne personvernerklæringen gjelder for Byggern.no og Bygger’n-klubben. Når du tar i bruk nettstedet, samtykker du til vilkårene og denne personvernerklæringen. 
  2. Om vår personvernerklæringE.A. Smith AS tar ditt personvern alvorlig. Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. Denne erklæringen er en forklaring på hvorfor vi samler inn informasjon om deg, hvordan vi bruker denne informasjonen og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan være navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og handlehistorikk. 

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. E.A. Smith er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.  

Ved å ta i bruk våre tjenester som tilbys via byggern.no godkjenner du at vi samler inn og bruker dine personopplysninger slik det fremgår av avtalen mellom deg og oss. Vårt grunnlag for å behandle dine opplysninger er godkjent fra deg.  

Dine data er trygge og brukes kun av oss til det vi oppgir i denne erklæringen. Dersom du har spørsmål om dine personopplysninger, kan du ta kontakt med oss på post@smith.no.  

  1. Byggern.noByggern.no gir deg informasjon om oss, våre butikker og våre tjenester. Videre gir den deg oversikt over våre produkter, og mulighet til å reservere produktene i butikk eller bestille disse hjem til deg. Når du tar i bruk nettsiden, kan vi innhente opplysninger om deg i henhold til denne erklæringen. Du trenger ikke opprette konto hos oss eller bli medlem i Bygger’ns kundeklubb for å handle våre produkter, men du må oppgi ditt navn, din adresse, gyldig e-postadresse og mobilnummer. 
  2. Bygger’n-klubbenBygger’n-klubben er til for deg som er kunde av Bygger’ns nettbutikk og fysiske butikker, og som har registrert deg som medlem. For å bli medlem, må du lage en bruker via SMS eller registrere deg i nettbutikken og godta denne personvernerklæringen. 
    Medlemskapet er gratis, og alle personer som har fylt 16 år kan registrere seg. Alle fordeler medlemskapet gir er personlige og kan ikke overdras til andre, med mindre annet fremgår særskilt. Du er ansvarlig for å ta forholdsregler slik at ikke andre får tilgang til kontoen.  
     
    Som medlem kan du få tilbud på e-post og SMS. Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev på e-post. Du kan når som helst melde deg ut av kundeklubben og trekke tilbake ditt samtykke helt eller delvis, ved å bruke avmeldingsfunksjon i e-posten/SMS-en fra oss eller ved å benytte annen avmeldingsfunksjon som er vist som tilgjengelig for deg. Selv om du velger å melde deg av mottak av markedsføring på SMS eller e-post, vil vi så lenge du er medlem kunne sende deg informasjon av betydning for medlemskapet ditt (som f.eks. endringer i medlemsvilkår). Dine personopplysninger er tilgjengelig på Min Side i Bygger'n sin nettbutikk og på din profilside i kundeklubben. Spørsmål om kundeklubben sendes til kundeservice.forbruker@byggern.no 

 

4.1 Grunnlag for behandlingen i kundeklubben Vår behandling av dine personopplysninger er basert på at du melder deg inn i kundeklubben og at du samtykker til at vi behandler dine opplysninger for de formål som du har samtykket til.  
Personvernerklæringen vår beskriver hvordan vi behandler personopplysningene dine og hvilke rettigheter du har.   

Placewise forestår den tekniske delen av databehandlingen og benytter underleverandører til lagring av data og underliggende tekniske løsninger for utsending av SMS/e-post.  
Databehandler skal etter avtale med oss behandle personopplysningene dine på den måten vi bestemmer. Vi pålegger databehandleren å sørge for en forsvarlig informasjonssikkerhet, herunder at persondata ikke kan overdras til andre.  

4.2 Opplysinger som innhentes og behandles Se punkt 5 og 7 for hvilke opplysninger som kan samles inn ifm kundeklubb og øvrige tjenester. 

4.3 Hvor lenge lagres opplysningene? Dine opplysninger lagres bare så lenge det kreves for å utføre våre tjenester, eller så lenge som det foreskrives i loven. Så lenge ditt medlemskap består vil registrerte opplysninger ikke bli slettet. Ved utmelding vil dine personopplysninger slettes.  
Anonymiserte opplysninger (som ikke kan knyttes til deg som individ, og som dermed ikke lenger er personopplysninger) kan bli beholdt for statistiske formål.  

4.4. Hva brukes opplysningene til? Formålet med å behandle de personopplysninger vi registrerer om deg er i første rekke å sikre nødvendig grunnlag for å beregne medlemsbonus- eller rabatter gjennom medlemsprogrammet.  
Ut over dette registreres og brukes opplysningene om deg fordi vi ønsker å gi deg fullgod medlemsservice, det vil si at vi kan tilpasse medlemskapet og de henvendelser vi gjør til deg og dine preferanser. Blant annet kan vi tilpasse medlemstilbud, medlemsinformasjon, nettsider, apper, digital kommunikasjon og de øvrige tjenester og fordeler som tilbys våre kunder. Tilpasning gjøres ved hjelp av analyse og lagring av opplysninger du selv har oppgitt til oss i kombinasjon med f.eks. tidligere bruk av medlemstilbud. Dette sees i sammenheng med våre segmenteringsmodeller slik at vi kan gruppere deg inn under en personprofil når vi sender ut kampanjetilbud. Hvis du ikke samtykker til at vi benytter dine data til å tilpasse tilbud vil du kun motta generelle kampanjetilbud.  
Dine personopplysninger og den innsamlede informasjonen vil bli benyttet for å tilpasse og sende deg kampanjetilbud via e-post og/eller mobil noen ganger i måneden, avhengig av hvilke kommunikasjonskanaler du har takket ja til.  

  1. Personopplysninger som innhentesVi innhenter personopplysninger i forbindelse med ditt medlemskap i vår kundeklubb og våre øvrige tjenester. Dette kan være:
    - mobilnummer  
    - navn  
    - fødselsdato  
    - kjønn  
    - bostedsadresse  
    - e-postadresse  
    - eventuelle andre opplysninger som du oppgir til oss, eller som vi får tilgang til via abonnement på nyhetsbrev/SMS.  
    - transaksjonshistorikk.  

Vi gjør oppmerksom på at vi kan benytte auto-oppslag mot katalogtjenester for å gjøre registreringen enklere for deg. Du er selv ansvarlig for å rette opp eventuelle feil som er lagret på ditt mobilnummer.   

I tillegg behandler vi atferdsdata som bruk av kuponger, transaksjonshistorikk og annen statistikk basert på bruk av vår app og øvrige tjenester.  
Når du benytter våre digitale løsninger som apper, web og kupongløsninger, registreres din IP-adresse (som er en identifikasjon på din maskin), samt informasjon om din nettleser, operativsystem, omtrentlig lokasjon, samt hvilken nettside du kom fra. Vi logger bruk av våre ulike digitale løsninger.  
Vi innhenter kun personopplysninger som vi anser som nødvendige for å oppfylle formålet med behandlingen og tilstreber at personopplysningene er korrekte og oppdaterte.  

  1. 6. Opplysninger som samles inn via våre nettsiderFor å kunne levere så gode tjenester som mulig til deg, samler vi inn ulike typer informasjon, inkludert personopplysninger om deg (se avsnitt 5). Under følger en oversikt over hvordan vi typisk samler inn personopplysningene og hvilke opplysninger dette er. Vi samler ikke inn sensitive personopplysninger. 

Informasjonskapsler og annet innhold som lagres lokalt På våre sider vil du bli bedt om å samtykke til bruk av cookies. Dersom du samtykker, vil vi bruke cookies ved din bruk av våre digitale løsninger. Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som byggern.no. Når du bruker våre tjenester, lagres informasjonskapsler og annen data som senere kan leses av oss. Vi benytter informasjonskapsler og lignende teknologier for å forbedre din opplevelse, tilpasse innhold og analysere trafikk.    
Typer informasjonskapsler vi bruker: 
Informasjonskapsler fra førstetilbydere som opprettes av nettstedet du besøker. Disse er essensielle for at nettsiden skal fungere riktig og kan ikke deaktiveres. De muliggjør kjernefunksjonalitet, som sikkerhet og nettverksadministrasjon. Disse forbedrer opplevelsen din ved å huske preferansene dine, som for eksempel språkinnstillinger, og tilpasse innhold. 

Informasjonskapsler fra tredjeparter av nettsiden du besøker, som f.eks annonser eller bilder som hentes fra andre nettsider. Disse brukes blant annet til analyse og for å levere målrettede annonser. Vi kan bruke tredjeparts verktøy/partnere ifm dette. 

Du kan administrere informasjonskapsler gjennom nettleserinnstillingene dine.  

Opplysninger vi får gjennom bruk av tjenestene våre: Når du bruker våre tjenester, registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi samler blant annet informasjon om:  
Bruk av tjenestene eller kjøp: Vi registrerer informasjon om din bruk av tjenestene eller kjøp du gjør, som hvilke sider du er inne på, når du er inne på sidene, hvilke funksjoner du har brukt på sidene og hva du har handlet.  
Informasjon om posisjon: Vi registrerer hvor du handler i våre butikker gjennom data fra kjøp du gjør. Vi registrerer også hvilken butikk du eventuelt registrerte deg i, og/eller den butikken du har valgt som din favoritt.  
 
Kontaktopplysninger du selv gir oss.  Når du registrerer deg hos oss, må du oppgi navn, mobilnummer og gyldig e-post adresse. Ved bestilling av varer på byggern.no må du i tillegg oppgi din adresse. Opplysningene lagres av oss. Vi vil også lagre opplysninger når du kontakter oss senere, slik som henvendelser på e-post. Informasjonen du oppgir kan også berikes ved hjelp av oppslagstjenester, kjøpshistorikk eller sosiale medier du gir oss tilgang til.  

6.1 Eksterne nettsider: Vår nettside og våre andre digitale tjenester kan inneholde linker til andre nettsider som ikke er under vår kontroll. Vi kan ikke ta ansvar for personvernet eller innholdet på disse nettsidene, men vi tilbyr linkene for å gjøre det lettere for våre besøkende å finne mer informasjon på bestemte områder.  

  1. 7. Bruk av opplysningerVi bruker personopplysninger om deg til følgende formål: 
     
    For å levere tjenestene våre. 
    Vi bruker personopplysninger for å levere tjenestene våre til deg. For eksempel trenger vi personopplysninger for at du skal kunne logge inn på våre sider og, om relevant, for å kunne betale for Vi bruker også personopplysninger for å sikre en best mulig brukeropplevelse for deg, blant annet ved å tilpasse visningen av innholdet til din skjerm/enhet og å sørge for raskest mulig lasting av sidene. Informasjon som er tilpasset ditt geografiske område kan for eksempel bli brukt til å finne hvor nærmeste fysiske butikk er eller hva beholdning for en vare er i din nærmeste butikk.   
     
    For å tilpasse tjenestene og å gi deg anbefalinger og relevant markedsføring. 
    Vi ønsker å gi deg anbefalinger, produktinformasjon og tjenestetilpasninger som er mest mulig relevant for deg. Dette vil både bli gitt på bakgrunn av din egen atferd, f.eks. på bakgrunn av hvilke produkter du har kjøpt, annonser du har klikket på, eller artikler du har lest, og på bakgrunn av atferden til andre brukere med liknende bruksmønster som deg.  
    Vi bruker dine personopplysninger for å forbedre vår annonsering. Ved å opprette en profil hos oss godtar du målrettet annonsering gjennom digitale annonser på eksterne nettsider og målrettet annonsering gjennom sosiale medier der dine persondata vil benyttes i kjøp av slik annonsering.  
     
    For å utarbeide statistikk og forstå markedstrender. 
    Vi utarbeider statistikk og kartlegger markedstrender. Dette gjør vi for å kunne forbedre og videreutvikle produkttilbudene og tjenestene våre. Vi gjør dette med anonyme opplysninger, uten at vi vet at informasjonen er knyttet spesifikt til deg.  
     
    For å forhindre misbruk av tjenestene våre. 
    Vi bruker personopplysninger og analyser for å forhindre misbruk av tjenestene våre. Misbruk kan være forsøk på å logge på andres kontoer, forsøk på svindel, “spamming”, hets, sjikane og andre handlinger som er forbudt etter norsk lov.  
     
    Automatiske vurderinger. 
    Gjennom analyse av dine kjøp kan det utledes automatisk kategorisering av deg som kunde.  
  2. 8. Om deling av personopplysningerVi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Unntak kan gjelde samarbeidspartnere tilknyttet tjenestene. Disse trenger enkelte opplysninger for å kunne levere tjenester til oss eller til deg, f.eks. betaling og/eller frakt. Vi vil også kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet. 
    Ditt kortnummer oppbevares ikke av oss. Alle korttransaksjoner skjer eksternt hos autoriserte leverandører av betalingstjenester. Ved å benytte deres tjenester, samtykker du til deres vilkår.  

Våre samarbeidspartnere er:  
Adyen  
Santander  
Columbus  
Commercetools  
Infor  
Elfo  
Placewise  
Digitroll  
HK/HK Link/HK Bits  

  1. 9. Hvilke rettigheter har du?Som kunde har du flere rettigheter i henhold til personopplysningsloven: 

- Rett til innsyn - du har rett til å få vite hvilke personopplysninger vi har registrert om deg  
- Rett til korrigering - du har rett til å få feil, ufullstendige eller irrelevante opplysninger om deg korrigert uten opphold  
- Rett til sletting - du har rett til å kreve at vi sletter personopplysninger vi har lagret om deg. Vi vil imøtekomme forespørselen så langt som mulig, men vi kan ikke gjøre dette dersom vi fremdeles har behov for opplysningene. 

- Rett til begrensning av behandling - du har rett til å kreve at vi stopper behandling av personopplysningene dine  
- Rett til dataportabilitet - du har rett til å få utlevert personopplysningene du har gitt til oss i et format som kan overføres til en annen tjenesteleverandør  
- Rett til å trekke tilbake samtykket - du kan når som helst trekke tilbake samtykket helt eller delvis til at vi behandler dine opplysninger og bruker dem til markedsføringsformål  
- Rett til å klage - du har rett til å klage på vår behandling av personopplysninger til tilsynsmyndighetene. I Norge er dette Datatilsynet, og kontaktinformasjon finnes på deres hjemmesider  
- Rett til informasjon ved brudd på personopplysningssikkerheten - hvis et brudd på personopplysningssikkerheten medfører høy risiko for dine rettigheter og friheter vil vi varsle deg.  
 
For å utøve dine rettigheter, eller for informasjon og spørsmål kan du sende en mail til: post@smith.no 
Dersom vi oppdaterer eller endrer denne personvernerklæringen, vil vi gjøre deg oppmerksom på endringene. Oppdatert informasjon vil alltid finnes lett tilgjengelig på våre nettsider. 

  1. 10. DatatilsynetDatatilsynet fører tilsyn med hvordan virksomheter behandler personopplysninger og behandler klager fra registrerte som mener seg utsatt for brudd på personvernlovgivningen. På Datatilsynets hjemmesider kan du lese mer om hvilke krav som stilles for behandling av personopplysninger og hvordan du kan klage. 
  2. 11. Kontaktinformasjon
    Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er: 

Adresse:  
E.A. Smith  
Postboks 9410 Torgarden  
7493 Trondheim  
 
E-post personvernansvarlig: post@smith.no 

 

Opprettet
30.01.2023
Oppdatert
23.02.2024
Icons/Large/Chat