Talgø MøreRoyal. Foto: Nathan Lediard/Lediard foto

Royal kledning

Kledning refererer til det ytre laget av et hus som beskytter bygningen mot vær og vind, samtidig som det gir et estetisk uttrykk. Tre er et klassisk og populært valg for kledning på grunn av sin naturlige skjønnhet og allsidighet. Ved å bruke en royalimpregnert kledning har du en vedlikeholdsvennlig kledning som også er godt beskyttet mot fuktighet, råte og insektskader.

Royal kledning - Talgø MøreTre, Talgø MøreRoyal. Foto: Nathan Lediard/Lediard fot AS

Talgø MøreRoyal

Det som i dag er Talgø-konsernet så dagens lys som Nordmøre Aktiemøbelfabrikk i Todalen på Nordmøre, grunnlagt av ekteparet Thore og Thora Talgø så tidlig som i 1899.

MøreRoyal kledning leveres i et bredt spekter av klassiske og moderne profiler, i flere ulike dimensjoner tilpasset ulike stilarter og arkitektur. Det blir en smakssak og praktisk vurdering om huset ditt skal ha stående eller liggende, smal eller bred, slett eller profilert kledning.

Fremtidens kledning: MøreRoyal 2.0
Royalimpregnert kledning i brannklasse D, er en videreutvikling av MøreRoyal-merkevaren, med forbedrede brannegenskaper. MøreRoyal kledning 2.0 er den aller første royalimpregnerte kledningen dokumentert i klasse D, og er et nyskapende og spennende produkt på fasademarkedet. Siden MøreRoyal kledning 2.0 er et ferdigprodukt og derfor ikke vil endre brannklasse etter at den er ferdig montert på vegg, kan det også hevdes at den er mer brannbestandig enn mye malt og beiset trekledning.

Se mer

Alvdal Skurlag kledning

Alvdal Skrulag

Alvdal Skurlag har en omfattende historie, fra etablering av et andelslag i 1955.

Med et stort utvalg stående og liggende kledning til utvendig bruk i ulike profiler. Det er helt naturlig at du først tar stilling til hvilken type, profil og farge du liker best på kledning. Når det er gjort, vil du også ha mye igjen for å vurdere funksjon, vedlikehold, levetid og miljøforhold. 

Alvdal Royal+ kledning
Selv om denne metoden er relativt nyutviklet, bygger den i prinsippet på gammel kunnskap. Linolje, som for hundre år siden var en foretrukket base i maling, er en viktig del av hemmeligheten. 

Tre trinn som utgjør forskjellen:

1. Råtebeskyttelse:
Trevirket får tilført en velutprøvd kobberimpregnering gjennom en grundig prosess, og får dermed en god og effektiv råtebeskyttelse. Dette er svært viktig i et klima med mer nedbør og varierende værforhold. 
2. Linoljebehandling:
Trevirket får en heftig omgang med linoljebehandling, hvor oljen presses inn i treets celler under trykk. 
3. Tørking ved varme: 
Trevirket går gjennom en omfattende tørkeprosess der vannet som nå er erstattet av olje fordamper, og dermed trekkes ut av trevirket. Formålet med tørkeprosessen er at trevirket skal vende tilbake til naturlig tilstand. 

Marnar Bruk Royal kledning

Marnar Bruk

Marnar Bruk har Royalimpregnert trelast helt siden 1976. Den opprinnelige fremgangsmåten er fortsatt den beste for å oppnå et stabilt trevirke med lang levetid.

Royalimpregnert tre er et naturlig og stabilt trevirke av typen furu med lang levetid. Royalimpregnert trevirke er mer miljøvennlig og krever mindre vedlikehold enn annet impregnert trevirke. Kopperbasert trykkimpregnert og råtebeskytter som forlenger treets levetid. 

Marnar Bruk er tilsluttet Norsk Impregneringskontroll og benytter de nordiske impregneringsklassene definert i Nordisk Trebeskyttelsesråd. 

Opprettet
13.03.2024
Oppdatert
18.03.2024
Icons/Large/Chat