Grillskolen: Grilling på grillkull
Her får du noen enkle tips for at grillingen på kullgrillen skal bli vellykket!
- Ikke start grillingen for tidlig, vent til kullene er hvite.
- Sett stekeflaten inn med matolje. Dette forhindrer at maten setter seg fast.
- Bruk tennbriketter eller små mengder tennvæske ved opptenning av kullgrill.
- Bruk ikke tennvæske på varm grill.
- Fjern lokket før du tenner opp. Kontroller at ventilen i bunnen er lukket. Merk: For passende lufting fjerner du den oppsamlede asken fra bunnen av grillen ved behov (bare hvis kullet er helt utbrent). Kullet trenger oksygen for å brenne, så du må sørge for at ingenting dekker til luftehullene.
- Ved fjerning av lokket under steking er det bedre å løfte det til siden enn rett opp. Hvis du løfter det rett opp, kan det skape et sug som drar med seg aske opp i maten.
Slik tenner du en kullgrill
- Bruk kvalitetsgrillkull eller briketter ved grillingen.
- Legg grillkull eller briketter i pyramideform i grillskålen.
- Anvend ikke mer kull enn at det dekker kullristen, da dette vil kunne gi for høy temperatur for riktig grilling og skade grillens lakkering. Ved grilling over lengre tid, etterfylles kull jevnlig etter hvert som det brenner opp.
- Hell litt tennvæske over grillkullet.
- Tenn grillkullet etter ca 1 minutt.
- Etter ca 15-20 minutter begynner kullet å bli grått av aske og da har kullet nådd riktig temperatur og kan fordeles jevnt.
- Den innsmurte grillristen kan settes på plass og det er klart for å begynne å grille.
- Opprettet
- 19.12.2022
- Oppdatert
- 19.08.2024