Grillskolen: Jamies ti beste grilltips

Her får du de beste rådene om grilling fra stjernekokken Jamie Oliver.

1. Riktig verktøy

Invester i grillredskap med langt håndtak for å beskytte hendene og gjøre grillingen tryggere.

2. Varier varmen

Enten du lager mat på gass, kull eller tre;

  • Prøv alltid å ha en varm og en kald side.
  • Bruk den varme delen for å få stekeskorpe og fin farge på kjøttet, flytt deretter maten til den kaldere delen for å få det gjennomstekt på indirekte varme.

3. Go big!

Hvis du bruker biffstykker med vanlig størrelse tar det ikke lang tid før de er gjennomstekt. Hvorfor ikke prøve et dobbelt – eller kanskje tre ganger – så tykt biffstykke?! Dette vil gi deg muligheten å oppnå en fin stekeskorpe og beholde saftene inne i kjøttet.

4. Lag dine egne burgere

Hjemmelagde burgere er så enkelt å lage! Trikset er å bruke kjøtt av beste kvalitet blandet med litt krydder og resultatet blir utmerket. Spør slakteren din om hva han anbefaler.

5. Lag en urtepensel

Bruk urter med litt kraftigere stilk, f.eks. fersk rosmarin, timian eller oregano. Fest på en sleiv eller pinne, dyp den i litt olje og pensle på kjøtt, fisk eller f.eks focaccia. Tilfører maten på en enkel måte ekstra god smak.

6. Ikke glem fisken!

Fisk og røyk hører sammen (røkelaks!). Grill en hel ørret eller en hel lakseside – bland litt røykflis med grillkull for å få tilsatt litt ekstra smak og lag mat som dine forfedre gjorde i sin tid.

7. Det finnes mer enn bare kjøtt…

Ild gjør fantastiske ting med grønnsaker også. Kutt grønnsakene i tynne skiver, tørrstek dem på grillen, ha dem i en serveringsbolle med dressing og fordel dressingen ved å riste bollen grundig.

8. Husk tilbehøret!

Glem aldri det viktige tilbehøret. Prøv klassisk potetsalat, grillet mais, eller - min favoritt - Navajo flatbreads og foccacia – perfekt for å dyppe i marinader.

9. Ikke legg kjøtt rett fra kjøleskapet på grillen

Det tar lenger tid å tilberede kaldt kjøtt. Best er det å ta ut kjøttet ca. en halvtime før du skal grille for å få romtemperatur.

10. To griller er bedre enn en!

Hvorfor ikke ha en grill ekstra for å holde maten varm på en lavere temperatur? Alle kjente utendørskokker gjør det – det redder enhver fest når du skal grille for flere over lengre tid.

Kjøp grill og grillutstyr i nettbutikken

Kilde: Sunwind »

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat