Invester i grillredskap med langt håndtak for å beskytte hendene og gjøre grillingen tryggere.
Enten du lager mat på gass, kull eller tre;
Hvis du bruker biffstykker med vanlig størrelse tar det ikke lang tid før de er gjennomstekt. Hvorfor ikke prøve et dobbelt – eller kanskje tre ganger – så tykt biffstykke?! Dette vil gi deg muligheten å oppnå en fin stekeskorpe og beholde saftene inne i kjøttet.
Hjemmelagde burgere er så enkelt å lage! Trikset er å bruke kjøtt av beste kvalitet blandet med litt krydder og resultatet blir utmerket. Spør slakteren din om hva han anbefaler.
Bruk urter med litt kraftigere stilk, f.eks. fersk rosmarin, timian eller oregano. Fest på en sleiv eller pinne, dyp den i litt olje og pensle på kjøtt, fisk eller f.eks focaccia. Tilfører maten på en enkel måte ekstra god smak.
Fisk og røyk hører sammen (røkelaks!). Grill en hel ørret eller en hel lakseside – bland litt røykflis med grillkull for å få tilsatt litt ekstra smak og lag mat som dine forfedre gjorde i sin tid.
Ild gjør fantastiske ting med grønnsaker også. Kutt grønnsakene i tynne skiver, tørrstek dem på grillen, ha dem i en serveringsbolle med dressing og fordel dressingen ved å riste bollen grundig.
Glem aldri det viktige tilbehøret. Prøv klassisk potetsalat, grillet mais, eller - min favoritt - Navajo flatbreads og foccacia – perfekt for å dyppe i marinader.
Det tar lenger tid å tilberede kaldt kjøtt. Best er det å ta ut kjøttet ca. en halvtime før du skal grille for å få romtemperatur.
Hvorfor ikke ha en grill ekstra for å holde maten varm på en lavere temperatur? Alle kjente utendørskokker gjør det – det redder enhver fest når du skal grille for flere over lengre tid.