Halvor Bakkes tips til en fin uteplass

Akkurat som inne kan vi trikse og mikse med farger og materialer for å skape vår egen personlige vri på uteplassen.

Men før du tar den store innkjøpsrunden, lønner det seg å ha en plan. Tipset kommer fra stylist og interiørdesigner Halvor Bakke.

Han inviterer på kaffe i en stor og romslig utesofa. Her er det med masse puter i ulike mønster. Det går i blått, hvitt, grått og beige. Det er som om den blå himmelen og de luftige skydottene over oss speiler seg i putene. Stilen er tidløs og klassisk, noe som kler huset godt.

– Jeg kunne godt tenkt meg en strammere stil, men det ville blitt feil. Huset krever sitt. Glemmer du det, blir det lett kav og man får det ikke til, sier han.

Følger stilen på huset

Han har fått det til, her stemmer alt. Huset, hagen og eieren utstråler samme personlighet og sjarme. Men det ble ikke til på en sommer. Det hele er bygget opp gjennom flere år. Når vi spør om tips, er første bud å ha en plan.

– Tenk gjennom hvordan du vil ha det før du setter i gang med plattinger og levegger, blomster og busker, puter og møbler, sier han.

I Halvors hage er det ikke bare fargene som er avstemt, doseringen er også riktig. Farger er som krydder; for mye eller for lite er like galt. Han har brukt blått i små doser som en fin kontrast til naturen og naturmaterialer.

Enten du har en terrasse, balkong, skal lage hagestue eller innrede en platting, så lønner det seg å ha en plan. Halvor lot seg styre av stilen på huset. Hvordan vil du ha det? Her er noen tips som kanskje kan sette deg på sporet.

Lyst og nordisk naturlig

En idé kan være å ta med seg stilen du har inne ut. De lyse, gråaktige fargene som er populære interiørfarger, passer også godt ute. I kombinasjon med grov lin og tre med en gyllen lød, blir det et uterom med en lett og naturlig atmosfære.

Når husveggen er en del av utestuen, er det fint å bruke den som hovedfarge i interiøret. Har du et sort hus, kan det være spennende å fortsette med sort som hovedfarge på uteplassen. Har du for eksempel et hvitt hus, er hvite møbler en fin basis. De kan pimpes opp med puter og blomster for å få den rette sommerlooken.

Livlig og fargerikt

Det er ingen regel som sier at du skal følge stilen eller fargen på huset. Hvorfor ikke slå deg løs og hent inspirasjon fra blomsterenga? Dersom du liker mye farger, så kan nettopp uteplassen være stedet å boltre seg. Finn fram gamle møbler og mal i friske farger, og sy et hav av puter i en miks av glade farger og mønster. Miksen blir finest når du velger farger som ligner på hverandre i kulørthet.

Kilde: ifi.no

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat