Insektshotell - bolig for de minste

Hvorfor satser Bygger’n på insekthotell og humlekasser? Fordi uten insekt og humler, er det ingen framtid.

Insekthotell – viktig i det sterile bymiljøet

Et insekthotell er en kunstig skapt bolig for hullrugere i insektverdenen. Henges den på et solfylt sted blir den gjerne besøkt hele sommeren i flere år. I relativt sterile og striglete bymiljø kan vi også forbedre bomulighetene for insekter ved å lage insekthoteller. Et insektshotell er rett og slett boplasser der egg og larver til bier, humler og veps kan utvikle seg.

Hos Bygger’n kan du få kjøpt et ferdig montert insekthotell og sørge for blant annet pollinering slik at vi kan høste frukt og bær.

Kjøp insektshotell

La humla suse!

Humlekasser må til for å sikre den utryddelsestruede humla levekår og bidra til økt bestand for humlearter i Norge. I 2015 viste en rapport at hver fjerde humle var utrydningstruet i Norge. Uten humler og bier ville store deler av verden sett ganske annerledes ut. De utgjør nemlig viktige komponenter i økosystemer gjennom sin rolle som bestøvere eller pollinatorer. De sørger for bestøving av blant annet eple, kirsebær, blåbær, rips, solbær, stikkelsbær, tomat og rødkløver

Hos Bygger’n får du nå kjøpt en humlekasse som leveres ubehandlet og umontert. Den inneholder halm og ull som humlene trenger til å bygge bol.

Kjøp humlekasse

La barna bygge fuglekasse!

Å jobbe med hendene, lære seg å håndtere verktøy og få til noe sammen, er en god opplevelse som gir verdifull mestringsfølelse. Å bygge fuglekasse er et overkommelig prosjekt – og i tillegg blir det spennende å følge med på om noen flytter inn!

Bygger’ns fuglekasse byggesett er en enkel konstruksjon i norsk gran som er kant- og grovslipt. Kassen har en hulldiameter på 32 mm, og passer fint til kjøttmeis og andre småfugler. Denne leveres flatpakket i eske.

Kjøp fuglekasse

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat