Jotun Lady 7236 CHI – Jotuns hviteste tone. Den oppleves litt kjølig, ellers kritthvit. Står fint til en mengde farger, men unntak av gulaktig lyse hvittoner. Chi får dem til å se gule og ”skitten” ut.

Det finnes en mengde ulike hvite nyanser, som gir deg ulike fargeopplevelser. Små nyanser som utgjør den store forskjellen.

For det er ikke slik at det finnes en hvittone som passer hos absolutt alle. Her må man ta stilling til om man ønsker en hvittone som er varm, kjølig, gulaktig, gråaktig osv.

Mulighetene er mange, og man bør så absolutt ta visse hensyn når hvittoner skal velges. Hvilke farger skal hvittonen fungere inntil? Gulv, kjøkkenfronter, andre veggfarger, møbler osv.  Mange i dag velger f.eks ferdigmalte vinduer og dører, da er allerede en hvit nyanse valgt, for fargen industrien ofte velger å kalle hvit, tilsvarer 1453 Bomull, som er en gulaktig hvit tone. Og slike gulaktig hvite toner står ikke like godt til kritthvite vegger eller kjølige gråaktig toner. Da tenderer gulaktig hvite toner til å se skittene ut.

Svært mange spør Jotun om nettopp dette, derfor deler vi noen stikkord om Jotuns mest populære hvittoner med dere.

LADY 1001 EGGHVIT

– En svak gulaktig hvit tone. Norges mest solgte farge!
Står flott til en mengde farger med gulaktig eller varm undertone.

LADY 1624 LETTHET

– En svak gulaktig hvit tone, ler hvitere og mindre gul enn Egghvit. En fint alternativ til de som syntes Egghvit / Bomull er for gule. Står flott til en mengde farger.

LADY 1453 BOMULL

– En gulaktig hvit tone, er litt gulere i tonen enn Egghvit.
Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner osv. Dette er fargen ferdigmalte lister / dører / vinduer ofte leveres i.

LADY 1442 CLARO

– En gulaktigt varm hvit tone; gulere enn Egghvit. Flott til farger med større grad av gulhet i seg. Også fin til gulaktig brune og beige toner.

LADY 8395 HVIT KOMFORT

– En svakt gulaktig hvit tone. Mindre gul en Egghvit, med et hint av grått. Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner og varme gråtoner.

LADY 9918 KLASSISK HVIT

– En nøytral hvit tone. Ingen hint av farge, kun hvitt og sort. Står flott til f.eks kjøligere nøytrale gråtoner, samt gråbeige toner.

LADY 1622 REFLEKSJON

– En varm svak gråktig hvit tone. Hint av rødt i seg. Står fint til farger med røde og varme undertoner, som varme gråtoner og dempede beigetoner.

LADY 486 SILKE

– En gulaktig hvit tone, med hint av grått. Mindre gul, og mer dempet enn Egghvit. Står flott til gråbeige toner, og anfdre dempede kulørte toner.

LADY 1024 TIDLØS

– En gråaktig hvit tone. Hint av gult, som gir tonen svak varme. Står fint til gråtoner med hint av gult i.

LADY 8394 HVIT POESI

– En kjølig gråaktig hvit tone. Hint av grønt. Står fint til flere klare blå, turkise og grønne toner.

LADY 471 LYS ANTIKK

– en varm rødaktig tone. Står fint til beige toner med stor grad av rødhet i seg, som varme bruntoner.

 

Hvitt er altså ikke bare hvitt, men heller et hav av små viktige nyanser som ofte danner grunnlaget for våre interiører. Et godt gjennomtenkt fargevalg skaper gode harmonier i hjemmet.

Lykke til med fargevalget!

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
03.03.2023
Icons/Large/Chat