Stilfull eleganse med Jotun Lady

Samboerparet Elisabeth og Roar pusset opp det arkitekttegnede huset fra 1969. Det var i dårlig forfatning, men de falt for det minimalistiske preget med mange, store vindusflatene.

Ut av storbyen

Etter mange år med høyt tempo på Grunerløkka og på Strømmen, kom ønsket om å bo nærmere naturen stadig opp, forteller Elisabeth Ønseth. Det å ha skog og små, stille vann rett utenfor døren, sto høyt på ønskelisten.

At det ble Eidsvoll var en tilfeldighet, men det var her drømmehuset dukket opp. Beliggenheten med ro og natur utenfor – og mengder av personlighet i huset, var akkurat som hun og samboeren, Roar, ønsket seg. – Gjennom de siste årene har de totalrenovert huset sammen.

Ton-i-ton fargepalett

Elisabeth har valgt en dus og lun fargepalett, med nyanser som nærmest smyger seg mykt mot hverandre. Ved å bruke samme nyanse på tak og vegger, blir uttrykket sømløst og delikat.

Det er god plass i huset og med ny planløsning fikk stuen plass til flere soner. Både vegger og tak har også fått fargen 10679 Washed Linen, malt i henholdsvis Supermatt LADY Pure Color – og takmalingen LADY Perfection. Peisen har fått fargen 1288 Granskygge.

Se Bygger'ns utvalg av Jotun Lady her - eller besøk oss i din nærmeste Bygger'n-butikk

Minimalistisk preg

Det arkitekttegnenede huset fra 1969 var i dårlig forfatning , men verken Elisabeth eller Roar er redd for å brette opp ermene. Utgangspunktet var godt, og de falt for det minimalistiske preget huset har med de mange, store vindusflatene.

De ønsket å ta vare på så mange originale detaljer som mulig, samtidig som huset skulle bli et funksjonelt hjem tilpasset en moderne livsstil. Ny planløsning kom på plass, vegger ble revet og bæringer måtte endres.

Ta deg tid til planlegging

Paret flyttet inn i desember 2017 og siden den gang har utallige timer blitt lagt ned i renoveringen. – Det å «bo seg inn» er undervurdert, sier Elisabeth. – Å planlegge de store linjene i forkant er viktig, men når du blir kjent med huset, hvor lyset er til ulike tider på døgnet, hvor du trives best – det er da et hus blir et hjem og du kan innrede etter dine egne behov.

Da Elisabeth tegnet kjøkkenet hadde hun bestemt seg lenge i forveien for å få frontene laget i bambus fra Ask og Eng. Både på grunn av bærekraft og det faktum at de blir produsert i Norge.

Det mørke kjøkkenet står godt sammen med den dempede gulfargen 11173 Humble Yellow som er malt både på vegger og i tak. Kjøkkenveggene ble malt med den matte og robuste veggmalingen LADY Wonderwall.

Gode soner

Huset er stort og åpent, men Elisabeth har fokusert på å lage forskjellige soner med naturlige overganger. Møblene har funnet sin naturlige plass etter hvert. De rene flatene oppleves på ingen måte kalde, her er det personlighet og varme. Og nettopp det betegner stilen godt.

Her skal alt kunne brukes, om det er et vintagefunn, et designmøbel eller et møbel fra IKEA. Elisabeth er god på loppemarkeder og snuser opp unike funn. – Jeg prøver så langt det lar seg gjøre å kjøpe brukt og kommer noe nytt inn, må noe annet selges eller gis bort. Dette er en leveregel som kommer godt med når forkjærligheten for stoler og lamper er stor.

Et gjestfritt hjem

Med god plass er det enkelt å samle familie og venner, og de blir alltid sittende rundt spisebordet til langt på kveld. Eller på terrassen rundt utepeisen om sommeren.
– Vi har mange ganger endt opp med overnattingsgjester både på sofaen og daybeden etter sånne kvelder, forteller Elisabeth.

Den varme gjestfriheten kjennes både på paret og på huset som de har gjort til et hjem. Tusen takk for oss!

Saken er skrevet av Jotuns inspirasjonsblogg

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
14.03.2023
Icons/Large/Chat