Varme fargevalg i funkishuset

Interiørblogger Henriette Wolden testet ut flere farger for å få den rette lunheten i funkishuset.

- Jeg maler ikke så ofte, så det er viktig for meg at når jeg først endrer farge så er det en farge som passer inn, ikke som gjør at alt må endres etter fargen, sier Wolden i en artikkel på Jotun Ladys inspirasjonsblogg.

Jotun har besøkt hennes vakre og nymalte hjem i Sandefjord.

– Vi valgte den varme og lune fargen 1929 Muskatnøtt som kontrast til det mørke – og istedenfor den lyse grå 1229 Demring som vi hadde tidligere. Jeg er veldig fornøyd med Demring som vi hadde også, så den har vi beholdt på soverommet og stuen oppe. Men her i det store rommet med alle vinduene, ville jeg skape en varmere atmosfære, sier hun videre.

Bygger'n selger maling fra Jotun i nettbutikken. Se her!

Varme fargevalg

Hun prøvemalte flere farger fra Jotun, som CashmereSand og Form før hun bestemte seg. 

– Jeg ønsket å bevege meg inn i den brune/gylne skalaen, men måtte finne en farge som ikke var for lys eller for mørk. I tillegg måtte fargen stå fint inntil de mørke kontrastveggene i fargen 1434 Elegant, og som gjorde at jeg ikke måtte bytte ut interiøret jeg allerede hadde.

Muskatnøtt tilførte akkurat det hun ønsket i hjemmet.

- Den understreker det varme og lune, som er en herlig kontrast til det både hvite og sorte interiøret vi har ellers. Den tar også opp varmen vi har i mange av våre messingdetaljer.

Før og etter oppussing

- Jeg maler ikke så ofte, så det er viktig for meg at når jeg først endrer farge så er det en farge som passer inn, ikke som gjør at alt må endres etter fargen. Jeg har blitt så glad i den, i alle slags lyssettinger, at jeg nå også skal male entreen i samme farge. Muskatnøtt var en fulltreffer av en farge.

Det var veldig lekkert hos Henriette før oppussingen også, men fargen Demring gjorde at rommet virket mer kjølig. Med LADY-fargen Muskatnøtt har det kommet inn en helt ny lunhet i stuen!

Marmorbord i egen design

I sonene kjøkken/spisestue og stue som er malt, har Henriette tre marmorbord.

– Alle tre har jeg designet og fått produsert hos Ellingard naturstein, forteller hun.

Nordisk stil

– Funkishuset vårt har et moderne og nordisk utseende. Jeg liker denne stilen i interiøret også, men det er viktig for meg at huset er personlig, lunt og koselig. Her skal man føle seg hjemme og avslappet. Og det følte jeg virkelig at den nye fargen fullførte, avslutter Henriette.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
03.03.2023
Icons/Large/Chat