Alt er mulig med paneler i tre

Moelven gjør det enkelt for deg å velge profil og farge på ditt panel.

Naturlig trend

Tre er et naturlig materiale som gir ro, trygghet, særpreg og ikke minst varme. Treverk slutter aldri å overraske og er under konstant forandring. Det har de siste årene vært en fornyet interesse for tre. På trend- og interiørmesser ser man mer bruk av ekte og naturlige materialer, og ikke minst mer miljøvennlige alternativer i interiøret. Derfor har nå Moelven gjort det enkelt for deg å velge profil og farge på fremtidens innvendig panel.

Moelven kan nå levere alle paneler i ønsket NCS farge, Jotun interiørbeis, laserte og lakkerte og med hardvoksolje. Alle Moelvens paneler kan også leveres i precut (i ønsket lengde). Leveringstid fra 2 – 5 uker.

Lasert panel fra Moelven gir et lyst og trivelig uttrykk der treets struktur og naturlighet virkelig kommer godt frem. Laseringen inneholder naturlige stoffer som gjør at panelene holder meget godt på fargen år etter år og er klar til bruk etter montering.

Bruk fantasien

Beis er med på å forskjønne treverket og gir mange spennende fargemuligheter. Når man henter inspirasjon i naturens egne farger og materialer vil interiøret fremstå med en helt naturlig harmoni. 

Nå får du ferdigbehandlede interiørprodukter med Osmo hardvoksolje. Det som kjennetegner interiørprodukter behandlet med hardvoksolje er en varm, sløret og rolig overflate som også er behagelig å ta på.

Bruk fantasien din - nå er alt mulig! Hva med glattpanel (panel uten profiler) i 12 cm bredde malt i to forskjellige hvitfarger montert på annenhver vegg.

Lasert Trend Panel

Lasert skyggepanel med skrå kant er en diskret profil som passer like godt til bruk på vegg som i tak.

Lasert panel fra Moelven gir et lyst og trivelig utrykk der treets struktur og naturlighet virkelig kommer godt frem. Laseringen innholder naturlige stoffer som gjør at panelene holder meget godt på fargen år etter år og er klar til bruk etter montering. Ingen etterbehandling er nødvendig. En del panelprofiler ligger som standard lasert ute i Bygger'n-butikkene, men du kan få alle Moelven sine paneler med denne klassiske behandlingen. Furu er vanligst å lasere og det treslaget du finner ute i butikkene som standard. Gran kan også laseres og blir meget lys og fin!

På grunn av den strekt økende etterspørselen etter behandlet panel har Moelven investert i et av Europas mest moderne anlegg for behandling av trepaneler.

Panelene har også not og fjær i endene (endefrest) og kan derfor skjøtes fortløpende, også mellom spikerslagene. Dette innnebærer at man ungår svinn. Lasert panel leveres i alle dimensjoner og profiler. Enkelte av profilene er lagerført mens de andre er bestillingsvare (leveringstid ca 2 uker). Ønskes det ferdigkappede paneler på mål, fikser vi det for deg også. Spør din lokale Bygger'n-butikk om priser.

 

Beiset trend panel

Beis er med på å forskjønne treverket og gir mange spennende fargemuligheter. Når man henter inspirasjon i naturens egne farger og materialer vil interiøret fremstå med en helt naturlig harmoni.

Moelven legger til rette for at du kan velge paneler med høvlede eller rue overflater i flott transparent beis der treet virkelig får vist frem sine unike visuelle egenskaper.

De både sprøyter og polerer inn beisen i trevirket, noe som gir en mye jevnere påføring og finere overflate enn ved kun sprøyting.

Interiørbeis forsterker skjønnheten og unikheten i trevirke og gir mange spennende fargemuligheter. Når man henter inspirasjon i naturens egne farger og materialer vil interiøret fremstå med en helt naturlig harmoni. Dette skaper gode rom.

Moelven har gjort det enkelt for deg å velge beiset panel i ønsket profil og farge: Finn din panel profil på våre hjemmesider, finn din farge i Jotuns fargekart, mål opp antall m2 og be om priser hos din lokale Bygger'n-butikk. Vil du at Moelven skal kappe riktige lengder (precut) for deg oppgir du bare antall stk på den aktuelle lengden. Enkelt og greit!

 

”Den sanne estetetikk er naturskapt, ikke menneskeskapt”

 

Osmo hardvoksolje på panel

Nå får du ferdigbehandlede interiørprodukter med Osmo hardvoksolje. Det som kjennetegner interiørprodukter behandlet med hardvoksolje er en varm, sløret og rolig overflate som også er behagelig å ta på. Panel og listverk påføres nå den samme hardvoksoljen som Moelven tidligere bare har brukt på gulv, dette gjør at overflatene på panel og listverk blir meget slitesterkt.

Oljen er selvfølgelig miljøvennlig, den er allergivennlig og biologisk. Hardvoksoljen fra Osmo som Moelven bruker er i hovedsak bygd opp av rensede rapsoljer, linfrøoljer og soyaoljer iblandet voks fra carnauba og candelilla planter.

Vi har valgt 14 farger i et fargekart, dette er farger tilpasset det norske trendbildet for 2015 og tiden fremover. Farger utenom fargekartet kan selvfølgelig spesialbestilles. Moelven sine interiørprodukter med Osmo hardvoksolje er klare til bruk når de er ferdig montert og har en leveringstid på 2-3 uker

Malt Trend Panel

Moelven har gjort det enkelt for deg å velge malt panel. Vi kan her som på lasert og beiset panel levere alle panel profiler i ønsket NCS farge, eller etter Jotun sine interiør fargekart.Tilpassede lengder (precut) er også mulig på malte paneler.

Beholder treets gode egenskaper

Moelven sine interiørpaneler er et levende produkt produsert av furu med høy kvalitet. Våre malte interiørpaneler er nedtørket til  ca 12%, noe som gir en stabil panel etter montering. Panelene er påført en 2 strøks industriell overflatebehandling. Et strøk grunnfarge pluss et toppstrøk. Toppstrøket er en UV-Forsterket Akrylmaling. Dette gir en heldekkende behandling, men med treets naturlige struktur og kvister synlig.

Moelven forsøker ikke å skjule at det er tre som er påført maling, men søker å få frem treets naturlige struktur. Det er denne strukturen alle kompositt produkter forsøker å kopiere. Treets gode egenskaper som et pustende, varme og fuktstabiliserende materiale er ikke mulig å kopiere.

Naturlige endringer over tid som sprekk i og ved kvister, kvistgjennomslag (kvistgulning) vil forekomme som følge av lys-, fuktighet-, og varmepåvirkning. Dette oppleves som naturlig for mange, men andre ønsker og forsinke denne naturlige prosessen. Dette løses ved å gi panelene ett strøk maling etter montering. For å unngå krympestriper og sammenliming av panelene bør overmalingen / toppstrøket påføres på våren da klimaet er på det tørreste. Synlige kvister som har gulnet, kan da behandles med kvistlakk.

Moelven samarbeider kun med de beste leverandører både på furu råstoff og malingprodukter slik at vi skal kunne tilby deg som kunde et best mulig produkt. Vi har også tett samarbeid med forskjellige forskningsmiljøer slik at vi hele tiden ligger i fremkant av utviklingen på behandlede panelprodukter. Kun vannbaserte og miljøvennlige produkter benyttes ved overflatebehandling. Bruk av trepaneler innvendig bidrar ikke bare positivt til innemiljøet, men også i forhold til klimaregnskapet.

De mest populære profilene er lagerført mens andre er bestillingsvare (leveringstid ca 2 uker).

 

Ubehandlet panel

Ubehandlet panel er, som navnet sier, ikke behandlet. Naturlige endringer over tid som sprekk i og ved kvister, kvistgjennomslag (kvistgulning) vil forekomme som følge av lys-, fuktighet-, og varmepåvirkning. Dette oppleves som naturlig for mange, men andre ønsker og forsinke denne naturlige prosessen. Dette løses ved å gi panelene ett strøk maling etter montering. For å unngå krympestriper og sammenliming av panelene bør overmalingen / toppstrøket påføres på våren da klimaet er på det tørreste. Synlige kvister som har gulnet, kan da behandles med kvistlakk.

Lykke til med valget av panel fra Moelven!

 

Se flere bilder og la deg inspirere:

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat