Bildetekst Spiler 2: Her har huseier bygget espalier med spiler i samme farge som trappen. Spilene ble levert malt på tre sider. Den siste siden ble malt på stedet. Foto: Rindalslist.

Spiler fungerer overalt - som dekor, lyddemper og romdeler

Spiler passer på vegger, i tak og frittstående. Og det er nettopp alle bruksområdene som har gjort spilene så populære. Sammen med det store utvalget i utførelser og farger, naturligvis.

Sjekk de tre alternativene: Heltre, finert MDF og strukturfoliert MDF

Vi møter stadig mennesker som tar det for gitt at spiler er i heltre. Det er ikke så rart, for ser du de tre ulike typene ved siden av hverandre, er det slett ikke sikkert at du ser hva som er hva.

Spør din Bygger'n-butikk om utvalget, eller sjekk hva du kan finne i nettbutikken her

Spiler i heltre er sterkest og koster mest. Da blir spørsmålet hvilke påkjenninger de ferdig monterte spilene skal utsettes for. I et privat hjem vil vel slike påkjenninger være nokså begrenset, om vi ser bort fra juniors tråbil. Skal du ha spiler på badet, er det kun ubehandlet eik heltre som gjelder.

Finerte spiler har ekte tre på utsiden, og en kjerne av 100% stabil MDF. Prismessig ligger disse i midtsjiktet. Utseendemessig er de finerte flatene identiske med spiler i heltre.

Strukturfoliert MDF har foliert utside, og en kjerne av 100% stabil MDF. Dette er det mest prisgunstige alternativet. Utseende og følelsen av ekte tre er klart tilstede. Du skal også vite at strukturfoliert MDF er den mest lysekte av de tre spiletypene. Det er noe å tenke på hvis spilene utsettes for mye sollys.

Bygge nytt eller pusse opp? Slik kan du henge opp bilder uten å lage hull i veggene.

Selv om de fleste velger spiler på vegg, er det også mange som velger å ha spiler i taket. Du kan bruke spiler i heltre, finerte spiler med MDF-kjerne, eller strukturfolierte spiler med MDF-kjerne. Foto: Rindalslist.

Flere måter å montere på

Spilene fra Rindalslist kan monteres enkeltvis med synlige stifter, eller med et nyutviklet beslag som sikrer usynlig innfesting og fast avstand 15 mm mellom spilene. Uansett hvilken av disse metodene du bruker, bør flaten males sort eller trekkes med sort tekstil før montering. (link til monteringsvideo)

Hvis du vil ha det veldig enkelt og slippe både maling og tekstil, kan du få bestille spileplater med 60 cm bredde. Her er spilene montert på sort HDF-plate som skal skrus rett på vegg, eller i tak.

Husk den fjerde siden

Alle spiler som er overflatebehandlet - det være seg lakkert, malt, finert eller foliert, er behandlet på en bredside og to kortsider. Det betyr ingenting hvis spilene skal på vegg eller i tak, men skal alle fire sider være synlige, må du velge heltre, og evt behandle den fjerde siden selv.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat