Påskesnekring for barn

Her er et godt og enkelt tips fra to 13-åringer til hva barna kan snekre i påskeferien - pluss flere snekreoppskrifter.

Nylig hadde Bygger’n Stavset i Trondheim besøk av to 8.-klassinger under årets Jobbskyggedag, der de fikk prøve seg som «bygg-influensere» for en dag. 

Jobbskygging er et pedagogisk program utviklet av Ungt Entreprenørskap og NHO, der elevene blir kjent med et yrke ved å være med noen på jobb.  

Nå har vi ingen influensere ansatt på Bygger’n Stavset til vanlig, men vi hadde en representant fra markedsavdelingen til stede, og «alle» vet at markedsførere holder på med litt av hvert. 

Vi dro det kanskje litt vel langt da ungene ble satt til å snekre, en markedsfører gjør sjelden det. Men oppgaven var å lage et innlegg til sosiale medier der de bygget noe, dokumenterte hvordan de gjorde det, og i etterkant laget en reklametekst for snekring. Resultatet lenger ned i saken.

Snekring og sløyd er spesielt aktuelt for oss nå, da vi akkurat har lansert Sløydmillionen, et initiativ for byggeglede og verktøymestring for barn og unge. Vi deler ut 1 million til forskjellige byggeprosjekt – der barn er aktivt med. Alle kan søke om støtte, som kommer i form av økonomi, materiell, verktøy og/eller hjelp fra fagfolk.

Vi er så klart ikke helt objektive, men synes det var utrolig fint å se ungene kose seg med snekring på byggevarehuset. Innsats og byggeglede sto til karakteren 6, til tross for at de måtte jobbe på kaldlageret i 4 minusgrader. 

De lyktes så absolutt med produktet, som nå står på spisebordet i stua til ei fornøyd mor. Det er jo ingen tvil om at de fineste gavene lager man selv.

Guttene dokumenterte prosessen godt og satte bildene sammen til en YouTube-film, med en tilhørende reklametekst: 

«Har du lyst til å lage noe selv? Det er ikke så vanskelig som du tror. Vi er sjokkerte over at vi klarte å lage dette brettet. Og det tok ikke så lang tid heller. Du kan også lage «fine» ting som denne tingen vi har tatt bilder av. Hilsen to personer under 18 og over 12 år. Bygger’n er bra. Og vi håper vi får gjøre mer sløyd og mer av dette»

Det er ikke mye man blir mer stolt av enn å ha laget noe selv – med egne hender. Vi håper flere barn og unge kan finne den byggegleden, både i sløydtimene i skolen og på fritiden.  

Enkle snekkerprosjekt

Slik snekrer du et frokostbrett

Slik snekrer du et frokostbrett

Et hjemmesnekra frokost-på-senga-brett er fint å ha og ikke vanskelig å bygge. Det er også en kjempefin hjemmelaget gave. Lykke til og god snekring!

Slik lager du en fuglekasse

Slik lager du en fuglekasse

Småfuglene trenger et sted å bo, og det kan vi hjelpe de med. En fuglekasse er enkelt å lage, og med det i hagen kan du følge med fra fuglene flytter inn til ungene lærer å fly. Lag gavene selv i år, kanskje den perfekte gave til bestemor og bestefar? Lykke til og god snekring!

Slik snekrer du en fotskammel

Slik snekrer du en fotskammel

Et fotskammel er ganske enkel å bygge og superpraktisk når de minste skal rekke opp til vasken eller kjøkkenbenken. Et gavetips til deg fra oss, lykke til og god snekring!

Slik lager du ei flott grytefjøl

Slik lager du ei flott grytefjøl

Ei hjemmesnekra grytefjøl er ekstra stas å ha og slett ikke vanskelig å bygge. Kanskje noe man kan gi i gave til farmor? Lykke til og god snekring!

Slik spikker du et tresverd

Slik spikker du et tresverd

Du vet aldri når du trenger ditt eget sverd. Spinn nå og vær parat den dagen dragen puster ild utenfor døra! Lag to så har du også gave til lillebror, sammen kan dere erobre slottet! Lykke til og god spikking!

Slik snekrer du en verktøykasse

Slik snekrer du en verktøykasse

Enten det er blad, leketøy eller verktøy som trenger et sted å være, har du alltid mye nytte av en hjemmesnekra verktøykasse. Imponer med gave til for eksempel bestefar. Lykke til og god snekring!

Byggeprosjekt for viderekommende

Bygg en steinterrasse

Bygg en steinterrasse

Lyst til å prøve å lage en steinterrasse? Her er oppskriften.

Bygg egen pergola

Bygg egen pergola

Dette er en skikkelig utfordring som trenger flere snekkere som jobber på lag. Her er oppskriften.

Lag din egen benk

Lag din egen benk

Med litt basiskunnskap om snekring og bruk av verktøy, så kan du ta noen snekkerjobber selv.

Produktene du trenger til å snekre selv

Opprettet
15.03.2023
Oppdatert
27.03.2023
Icons/Large/Chat