Total makeover med nye vegger

Når en sesong ender, starter en annen. Det er på tide å rette snekkerblikket innover, og vurdere ditt neste innvendige oppussingsprosjekt. Kanskje dette er året du skal fikse litt på veggene?

Hvordan pusser man opp vegger?

Veggene utgjør en stor del av interiøret til boligen, men blir likevel stadig forsømt når vi vil gjøre et estetisk løft. Å endre på veggene er kanskje den enkleste måten å total-endre boligens helhetsinntrykk. Maling er flott og effektfullt, men det finnes mer man kan gjøre. 

Først - forbered utgangspunktet

Er veggen din dekket med skraper og gamle skruehull, er dette noe som enkelt lar seg fikse med litt sparkel. Er det kun noen små og få skader, kan du kjøpe en hendig liten tube. Utenom det trenger du kun en sparkelspade og pussepapir. Om du vil beholde fargen du har på veggen, maler du denne på nytt over sparkelet. Dette er en av grunnene til at det alltid er lurt å spare på malingsrester - hvis ikke, er som regel mulig å kjøpe mer. Utfordringen kan dog være å huske navnet på fargen. Et annet alternativ er å bare male hele veggen, rommet eller boligen i nye og flotte farger. 

Sjekk vårt utvalg av maling fra Jotun her!

Mal veggene

Å male veggene er unektelig ikke det mest originale tiltaket for å endre utseendet til veggen og boligen, men det er også unektelig et av de mest effektfulle og kostnadseffektive interiørtiltakene som finnes. Farge har uendelig mye å si for hvordan vi opplever et rom, og med maling kan vi skreddersy stemningen vi vil oppnå. Med ekstra grep som kontrastvegger og kalkmaling kan vi skape unike uttrykk og tekstur. 

Ta deg god tid til å velge farger, plassering av farger og malingstype. Husk imidlertid på at trendfarger er midlertidige. Din personlige preferanse er mer langvarig, så følg ditt hjerte når det kommer til farger. Med mindre du maler veggene før du skal selge - i så fall er mer nøytrale trendfarger eller klassiske farger tryggere valg.

Hva med å montere paneler?

Maling er den enkleste og mest kjente måten å oppgradere eller endre veggene, noe om er litt trist da denne kjennskapen går på bekostning av andre flotte alternativer. Maling endrer kun farge - veggpaneler kan endre tekstur, materiale og mønster så vel som å by på et mangfold av farger. 

Veggpaneler i tre er tradisjonet og skandinavisk. Treverket bra for inneklimaet og trekledde vegger bidrar til å skape en rolig og trygg atmosfære. Inntre Kjeldstad byr for eksempel på en rekke ulike paneltyper, hvor du kan velge selv om du ønsker behandlet tre eller ubehandlet, som du kan velge å behandle/male selv. 

Du kan også velge mellom paneler i ulike tresorter med glatte overflater eller du kan velge paneler med mer tekstur, kvist og struktur - det er mye å velge mellom. Om du ønsker å skape en illusjon av større bredde i boligen, kan du montere panelene vannrett. Dersom du ønsker å få takhøyden til å virke høyere enn den er, er det bedre å montere dem vertikalt. Diagonalt er også et alternativ.

Husk for øvrig at paneler ikke bare kan brukes på vegger - paneler kan også monteres i himling

Baderomsplater

Om det er baderomsveggene du ønsker å oppgradere, er det flott å vite at det finnes egne veggpaneler for bad. Panelene etterligner en rekke bygge- og naturmaterialer, med alt fra klassiske fliser og moderne sement til tradisjonelle treflater. Våtromspaneler er et mer rimelig alternativ til fliser, men de er like gode. Våtromsplatene er slitesterke til Fibo er slitesterke, våtromsgodkjente og byr på en garanti på 15 år. 

Opprettet
13.09.2023
Oppdatert
05.10.2023
Icons/Large/Chat