Ta vare på laminatgulvet ditt. Det krever ikke så mye arbeid. Foto: BerryAlloc

Få glede av ditt nye laminatgulv lenger

Vil du at gulvet ditt skal se nytt ut i de neste 5–7 årene, kanskje til og med i 10 år? Følger du disse tipsene er det enkelt.

1. Begynn med dørmatter

Legg en elegant og effektiv dørmatte foran alle dører som fører ut. Dørmattene vil hindre at sand og annen smuss kommer inn i huset, dermed unngår du unødvendige riper og slitasje. Vil du ikke ta noen sjanser? Legg en dørmatte utenfor døren også!

2. Bruk møbelknotter

Fest møbelknotter på alle møbler som er i kontakt med gulvet. Da blir det slutt på skraping og knirking og dermed også ingen flere riper. Ikke bare bra for gulvet, men også behagelig for ørene!

3. En ekstra matte for kraftig bruk

Har kontorstolen din hjul? Ruller den ofte over det samme stedet? Hvis svaret på disse spørsmålene er ja, trenger du en gjennomsiktig plastmatte! Du vil nesten ikke merke den, og du unngår slitasjeflekken som ellers garantert vil oppstå. Noen kontorstoler har myke hjul, men hvorfor ta den sjansen?

Det er lurt å bruke en gjennomsiktig plastmatte på gulvet der stoler ruller. Foto: BerryAlloc

4. Rengjøring og vedlikehold

Til daglig eller ukentlig rengjøring trenger du bare en støvsuger, myk kost og en fuktig klut. Mikrofibermopp er ideelt. Foretrekker du en våt mopp? Da må du passe på å ikke bruke for mye vann, for det er ikke bra for gulvet. Vri moppen godt og avslutt med å gå over gulvet med en tørr mopp. 

5. Bruk riktig rengjøringsmiddel

Ikke bruk konsentrert såpe eller et organisk vaskemiddel på laminatgulvet. De etterlater en tynn fettfilm og gjør fotspor synlige. Gjør deg selv en tjeneste, og bruk BerryAlloc-laminatrengjøringsmiddel som er laget for gulvet ditt. Biologisk nedbrytbart med god lukt, et rengjøringsprodukt som tørker uten å etterlate merker. Passer også for alle oss som ikke er så flinke til rengjøring. Et blandingsforhold på 50 ml per 10 liter vann er mer enn nok.

Bruk gjerne dette rengjøringsmiddelet til å vaske laminatgulvet ditt. Foto: BerryAlloc.

6. Unngå disse!

Bruk aldri damprengjøringsmaskin på laminatgulv. Gulvet skal ikke behandles med voks, lakk eller poleringsmidler. Fjern aldri flekker med en skuresvamp.

7. Bli ekspert på flekkfjerning!

Heng denne listen på kjøleskapet, og bekjemp hver flekk med riktig våpen!

  • Blod? En oppvridd gulvklut er nok! 
  • Kaffe, te, sjokolade, juice, melk, vin, drinker, fett? Bruk en oppvridd gulvklut, litt lunkent vann og BerryAlloc-laminatrengjøringsmiddel.
  • Gummi, olje, tjære, skokrem, sot, neglelakk, leppestift, blekk, fargestift, maling? På tide å ta frem det kraftige verktøyet. Litt aceton eller white spirit gjør jobben.
  • Stearinlys, tyggegummi? Vent til det stivner, og skrap det forsiktig av.

Kilde: BerryAlloc

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
31.01.2023

Andre artikler

Dette er årets gulvtrender 2020

Dette er årets gulvtrender 2020

70-tallet er tilbake!

Mørkt eller lyst gulv

Mørkt eller lyst gulv

Gulvets farge har stor betydning for hvordan et rom oppleves både når det gjelder rommets størrelse, stil og følelse. Mens vegger og tak kan males om ved behov er gulv av en mer permanent karakter. Derfor er det lurt å tenke langsiktig når man velger gulv.

Slik unngår du trinnlyd

Slik unngår du trinnlyd

Jo hardere et gulvmateriale er, dess mer lyder vil det kunne gi opphav til. Dette må det tas hensyn til når vi velger gulv. Trinnlyder er et vanlig - men unngåelig - problem!

Parkett med naturlig utseende

Parkett med naturlig utseende

BOENs revolusjonerende overflateteknologi får parkett til å se ut som ubehandlet treverk. Samtidig er det ekstremt godt beskyttet mot skitt, væske og dagslys.

Derfor valgte vi å legge laminatgulv

Derfor valgte vi å legge laminatgulv

Da Sander og Tonje flyttet i et oppussingsprosjekt før jul, valgte de å legge laminat på nesten alle gulv i sin tre etasjes leilighet. Og jobben gjorde de selv – på kun tre dager.

Boen gir deg gulvtrendene for 2021

Boen gir deg gulvtrendene for 2021

Har du tenkt å legge nytt gulv i år? Da bør du få med det det gulvprodusent Boen har å si om årets gulvtrender.

Icons/Large/Chat