Royal Treolje fra Alvdal Skurlag inneholder blant annet stoffer som beskytter mot råte og insekter.

Beskytt terrassen med treolje

Man verken rekker eller orker å beise terrassen hvert eneste år, derfor er midlertidig behandling like viktig for at treverket varer lenger.

Trykkimpregnert tre skal ikke beises før det har tørket ut. Har du lagt ny terrasse, og er usikker på om du rekker å overflatebehandle før vinteren, er midlertidig beskyttelse løsningen.

Bygger’n anbefaler gjerne en treolje fra Alvdal Royal som er beregnet for nytt og trykkimpregnert treverk.

Royal Treolje fra Alvdal Skurlag inneholder stoffer som beskytter mot råte og insekter, gjør treverket mindre utsatt for sprekkdannelser, gir god beskyttelse mot UV-stråler som igjen ikke tørker ut treet i samme grad som vanlig cu-impregnering.

– Oljen i det ytterste laget, altså fargepigmentlaget, vil gradvis vaskes bort av regn, og til slutt bleke treet, men den største oljemengden forblir inne i og vil sikre at den tekniske kvaliteten holder seg , sier Pål Arne Bruvold, kunderådgiver på Bygger’n Lade.

Han legger til at treet resultatet er best om dette er originale royalimpregnerte bord fra enten Alvdal eller Møre Royal.

Olje + white spirit!

Ved å tilsette white spirit vil oljen oppføre seg tynnere, og trekke bedre inn i treet. Dette er særlig vesentlig når det dreier seg om å behandle med Royal olje på et uoriginalt Royal-bord. Det er alfa omega at treet er så tørt som mulig for at oljen skal sette seg i kjernen av virket. Er det vått, så vil ikke oljen trenge inn pga den allerede metningen fra vannet. White spirit’en vil fordampe etter noen dagers lufting.

Det viktigste er å rengjøre lett med høytrykksspyler før behandling med olje, gjerne dra over med en terrassekost for å få bort utflisinger. Vent til treet har tørket ut, og start etterbehandling med treolje.

Kjøp treolje i nettbutikken

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat