Sett sammen bilder, farger og minner til et moodboard. Da finner du fort ut hvilke farger som gjør deg glad. Foto: Pexels

Pusse opp? Disse fargene gir deg energi

Føler du for å piffe opp hjemme med litt farger? Du er ikke alene om det. Og nå velger stadig flere å erstatte de lyse «skitne» fargene med lyse og mer klare farger.

De lyse og klare fargene er oppskriften på å få hyggelig energi og lett atmosfære inn i et rom. Dette er farger med smittende humør. IFIs Trendforum har satt sammen et moodboard for å gi inspirasjon og ideer til deg som liker tanken på å bo i et interiør som er lyst og gir energi. Og at fargene har smittsom energi var tydelig, for smilene og latteren satt løst da de jobbet med dette temaet.

- Dette er en palett man blir glad av. Det er sommer og ferie hele året, og man får følelsen av god tid, kommenterte gruppen.

LYS OG LIVLIG: De lyse pastellene strutter av energi, og nyanser fra hele fargesirkelen nærmest poppet ut av moodboardet til gruppen som illustrerte lyst og livlig. IFIs Trendforum tror mange nå er klar for å omfavne de friske pastellene. Foto: Anna Leikanger Voje/ifi.no

Moodboard gir oppskrift på farger og materialer

Stemningen i moodboardet er full av liv og energi. Det er ikke bråkete og urolig, men lett og muntert. Bildet er satt sammen intuitivt og raskt, og gjenspeiler det som oppleves som lyst og energigivende i dag.

Ved å studere detaljene får du mange farge- og materialtips til å skape et lyst og energigivende interiør.

Farger som gjør rommet lyst med god energi

Hvitt er basisfargen, men dominerer ikke. Den fungerer mer som et lyst bakteppe. Energien i paletten kommer fra friske pasteller, hentet fra hele fargesirkelen. De fungerer både som mellomfarger og aksenter, og er renere og mer kulørsterke enn de sortaktige pastellene som har vært i vinden lenge.

For at paletten skal beholde det friske og rene uttrykket er det viktig at fargene er tilnærmet like kulørsterke og hvitaktige.

Lyst treverk, glass og blanke fliser er fine å kombinere med disse fargene.

Noen mørke kontraster gjør interiøret personlig

Det er lite sort i dette temaet. Men noen mørke innslag, som for eksempel et arvegods i blankpolert edeltre, gir en flott personlig touch. Blomster og andre naturmønster er aktuelle kontraster til de ensfargede flatene.

Uansett hvilken stil du ønsker, så kan mønster på tekstiler, tapet og tepper brukes til å understreke og løfte fram stilen. Innslag av mønster vil også gjøre helheten mykere og mer livfull enn om du bruker bare ensfargede materialer.

Gulv et stort møbel

Lyst eller mørkt gulv? Mønstret eller ensfarget? Alle varianter kan passe. Her må du kjenne på hvor store kontraster, og mye liv du ønsker.

Saken er laget av ifi.no

Opprettet
23.08.2021
Oppdatert
03.03.2023
Icons/Large/Chat