Isolering av kjellervegg

For å oppnå en tørr og varm kjeller som kan innredes til oppholdsrom er det viktig, foruten å ha en god fuktsikring, å ha god isolering og drenering av ytterveggen. ROCKWOOL gir deg noen tips for å gjøre denne prosessen litt enklere for deg.

ROCKWOOL isolasjon er laget av stein, - et naturlig produkt som hverken brenner eller forringes gjennom sin brukstid. Det betyr at hvis du isolere med ROCKWOOL så får du ikke bare et fullgodt isolasjonsprodukt, men også et produkt som gir økt brannbeskyttelse, er fuktsikkert og som bidrar til å dempe uønsket støy. Rockwool isolasjon er også resirkulerbart og kan gjenvinnes til ny kvalitetsisolasjon om og om igjen.

Enten du planlegger et nytt bygg eller skal energi-renovere et eksisterende, så er det mange valg som skal tas. Hva slags type isolasjon og løsninger du velger er blant de viktigste – for konsekvensene kan ha stor betydning for den langsiktige bo-komforten, sikkerheten og økonomien.

ROCKWOOL gir deg noen tips for å gjøre denne prosessen litt enklere for deg.

Finn produkter fra ROCKWOOL hos Bygger'n

Isolering av kjellervegg

For å oppnå en tørr og varm kjeller som kan innredes til oppholdsrom er det viktig, foruten å ha en god fuktsikring, å ha god isolering og drenering av ytterveggen. Ved å legge minimum halvparten av den totale isolasjonsmengden på utsiden av kjellerveggen vil du lettere oppnå en tørrere og mer fuktsikker vegg.

ROCKWOOL isolasjon er både vannavvisende og kappelærbrytende og vil bidra til å redusere faren for fukt og muggproblemer.

Værprognosene fremover tilsier at vi får en våtere hverdag, med mer intense regnbyger, enn hva vi tidligere har vært vant til. Det er derfor viktig at kjellerveggene både er fuktsikre og godt isolert slik at det ikke oppstår skader og ødeleggelser. Selv om det ikke planlegges oppholdsrom i kjelleren i første omgang, er det viktig å tenke på fremtidige behov

Kjellervegger som er helt eller delvis nedgravd må beskyttes både mot kulde og fuktighet. Utvendig isolering med Rockwool Drensplate innebærer en fullgod teknisk og kostnadsbesparende løsning, både når det gjelder isolering og drenering. Platens unike egenskaper gjør at vannet dreneres gjennom fiberduken til de vertikale drenssporene, for så å ledes ned til drensledningen uten at verken isolasjonen eller muren blir fuktig.

Ved innvendig isolering trekkes stenderverket litt ut fra kjellerveggen. Både mellomrommet bak og mellom stenderne isoleres.

ROCKWOOL DRENSPLATE

Til utvendig isolering og drenering av kjellervegg anbefaler vi ROCKWOOL Drensplate. Platen har større diffusjonsåpenhet enn andre standard isolasjonsplater i plast. Det gjør at fuktighet fra muren, eller rommet innenfor, slipper raskere ut av konstruksjonen og bidrar til å holde den tørr og fri for mugg og råteskader.

Ved innvendig isolering anbefales det først et kontinuerlig sjikt med 30 mm ROCKWOOL Lydplate, for å hindre direkte kontakt mellom trevirket og kjellerveggen, og så 50 mm ROCKWOOL Flexi A-plate mellom stenderne.

ROCKWOOL isolasjon er både kapillærbrytende og uorganisk og vil derfor hverken trekke til seg fuktighet eller gi grobunn for mugg og råte. På betongvegger anbefales det ikke å isolere mer enn 50 mm på innsiden om det ikke er isolasjon på utsiden.

Tips

Jo mer av den totale isolasjonstykkelsen du kan legge på utsiden av grunnmuren, jo bedre er det.

For mer informasjon: Prøv ROCKWOOL renoveringsværktøy

Opprettet
Oppdatert
Icons/Large/Chat