Isolering av skillevegger

Ved oppsetting eller renovering av innvendige vegger er det viktig å fokusere på brann- og lyd-egenskapene. ROCKWOOL isolasjon bidrar til å redusere faren for brannspredning og uønsket støy fra naborommene.

ROCKWOOL isolasjon er laget av stein, - et naturlig produkt som hverken brenner eller forringes gjennom sin brukstid. Det betyr at hvis du isolere med ROCKWOOL så får du ikke bare et fullgodt isolasjonsprodukt, men også et produkt som gir økt brannbeskyttelse, er fuktsikkert og som bidrar til å dempe uønsket støy. Rockwool isolasjon er også resirkulerbart og kan gjenvinnes til ny kvalitetsisolasjon om og om igjen.

Enten du planlegger et nytt bygg eller skal energi-renovere et eksisterende, så er det mange valg som skal tas. Hva slags type isolasjon og løsninger du velger er blant de viktigste – for konsekvensene kan ha stor betydning for den langsiktige bo-komforten, sikkerheten og økonomien.

ROCKWOOL gir deg noen tips for å gjøre denne prosessen litt enklere for deg.

Finn produkter fra ROCKWOOL hos Bygger'n

Isolering av skillevegger

Ved oppsetting eller renovering av innvendige vegger er det viktig å fokusere på brann- og lyd-egenskapene. ROCKWOOL isolasjon bidrar til å redusere faren for brannspredning og uønsket støy fra naborommene. Det gjør det også enklere å ha forskjellige temperatursoner i huset som å ha et kaldere soverom og varmere oppholdsrom.

Ved oppbygging eller renovering av skillevegger er det derfor ekstra viktig å ha fokus på lydisolering. En isolert skillevegg bidrar både til god støydemping, økt brannsikkerhet og bedre temperaturkontroll mellom rommene. Støy som oppstår i selve rommet man oppholder seg, kan løses med riktig isolasjon.

Ved oppbygging eller renovering av skillevegger er det ekstra viktig å ha fokus på lydisolering. Uansett hvilket ROCKWOOL-produkt du velger å isolere skilleveggen med vil du oppnå en bedre brannsikkerhet.

ROCKWOOL isolasjon tåler over 1000 °C og kan derfor bidra til å forhindre en brann i å spre seg fra ett rom til et annet. En skillevegg kan bygges opp enten av tre- eller stålstendere. I vanlige bolighus blir det hovedsakelig brukt trestendere, mens det i leiligheter oftest er stålstendere.

ROCKWOOL har isolasjon som kan brukes i begge konstruksjonene. Er formålet med skilleveggen mest mulig lyddemping, anbefaler vi å bruke ROCKWOOL Lydplate. En lydvegg kan bygges opp på flere måter avhengig av hvor mye lyddemping du ønsker å oppnå.

www.rockwool.no finner du en god oversikt over forskjellige konstruksjoner og hvor stor lydreduksjon du kan forvente at de gir. Er det størst fokus på god temperaturkontroll mellom rommene vil det å isolere med en Flexi A-plate være et godt valg.

FLEXI A-PLATE

Steinull er fra naturens side et meget godt lydisolerende materiale, som i en konstruksjon vil bidra til vesentlig redusert lydgjennomgang. ROCKWOOL Lydplate er laget for å kunne gi best mulig lydreduksjon

Tips

For å unngå at lyden forplanter seg i veggen fra ett rom til et annet, er LYDPLATEN litt tynnere enn en vanlig steinullplate. Isolasjonsplaten kommer ikke i direkte kontakt med platekledningen og reduserer dermed muligheten for overføring av lydbølgene gjennom konstruksjonen. Av samme grunn er det er viktig å bruke elastisk fugemasse mellom overgang vegg og gulv/tak.

For mer informasjon: Prøv ROCKWOOL renoveringsverktøy

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat