Vinduskampanje

På utvalgte produkter fra Natre, Nordan, Lyssand og Norgesvinduet

Spar energi!

Selv om vinduene i et vanlig hus bare utgjør 5-10% av den totale ytterflaten, kan de utgjøre mer enn 40% av varmetapet. Kvaliteten på glasset, størrelsen på vindusarealet, lufttettingen og isoleringen rundt vinduet avgjør hvor stort varmetapet er. Har du 2-lagsvinduer fra 80-tallet og bytter til gode 3-øags vinduer så kan du halvere varmetapet!

Hvorfor skifte vinduer nå?

EUs nye bygningsenergidirektiv, som treffer Norges gjennom EØS-avtalen, krever at alle boliger skal ha minst energiklasse E innen 2030 og D innen 2033.

Krav til U-verdi: 
Alle bygninger, unntatt boligbygning og fritidsbolig med laftede yttervegger, skal minimum ha U-verdi på 1,2. I nybygg er kravene strengere og U-verdi kan ikke være høyere enn 0,8.

Oppgradering av vinduer vil gi flere fordeler:

  • Redusert varmetap: Bedre isolerte vinduer reduserer varmetapet gjennom glasset, slik at mindre varme slipper ut om vinteren og mindre varme kommer inn om sommeren.
  • Lavere energikostnader: Ved å redusere behovet for oppvarming eller nedkjøling av boligen, kan du se en betydelig reduksjon i strømregningen over tid.
  • Økt bokomfort:Synes du at det kommer en kald trekk fra vinduene så dreier det seg ofte om kaldras fra glasset, dette er kald luft som synker nedover og kan oppleves som trekk fordi det innerste glasset er kaldt. På moderne 3-lags glass er dette knapt merkbart i det hele tatt.
    Bedre isolerte vinduer bidrar til jevnere temperatur innendørs ved å redusere trekk og kaldras.
  • Verdiøkning av eiendommen: Bedre isolerte vinduer kan øke verdien på eiendommen din. Potensielle kjøpere er ofte villige til å betale mer for energioppgraderte boliger.
  • Et miljøvennlig valg: Reduserte energiforbruk betyr også redusert miljøbelastning og lavere CO2-utslikk fra boligen

Nordan

Nordan ble grunnlagt på Moi i Rogaland i 1926, og er i dag produsent av dører og vinduer i Europa. Konsernet har i 2024 totalt 12 fabrikker og 32 salgskontor. 

Hos Nordan finner du kvalitetsprodukter skreddersydd dine behov. De har mål som gjør det enklere for deg å velge. 
Her kan du se Nordans store utvalg av vinduer.

Lyssand

Gjennom stolte tradisjoner og godt håndverk har Lyssand utviklet og definert vindusløsninger av høy kvalitet siden 1947. Lyssand har som målsetning å ha markedets korteste og mest pålitelige leveransetid. 

Lyssand er opptatt av miljøet og jobber kontinuerlig med å redusere klimapåvirkningen til produktene de produserer. Ved hjelp av avanserte dataanalyser og lokale tiltak har de redusert strømforbruket pr produsert vindu med over 20% siden 2020. De har også kontinuerlige prosesser for å bytte komponenter som benyttes i produksjonen når mer miljøvennlige produkter blir tilgjengelig på markedet.

Men det aller viktigste er at de produserer vinduer som varer, de er så trygge på dette at de gir opptil 30 års garanti mot sopp og råte på våre vinduer.

Med godt isolerte vinduer kan man faktisk også oppleve en annen problemstilling, fordi den varme luften inne i huset ikke slipper ut til det ytterste glasset så kan man oppleve dugg og rimdannelse på utsiden glasset. Dette er normalt i korte perioder om våren og høsten men vi anbefaler å bestille 3-lags glass med antidugg belegg der man ønsker å beholde utsikten.

Det er flere faktorer som påvirker varmetapet i en bolig og går du inn på www.Lyssand.com/energikalkulator så kan du selv sjekke hvor mye du kan spare på å bytte vinduer.

Hos Lyssand får du et stort utvalg på vinduer, alt fra toppsving, kombinasjonsvindu til spesialmål.
Her kan du se Lyssands store utvalg av vinduer.

Natre

Med over 80 års erfaring og flere store fabrikker i Norge, er Natre i dag den største produsenten av kvalitetsvinduer til norske hjem via byggevarehandelen. 

Hos Natre lages alle vinduer på bestilling etter dine mål - skreddersydd og levert på mål. 
Her kan du se Natres store utvalg av vinduer.

Norgesvinduet

Norgesvinduet Svenningdal AS ble etablert i 1918. Med bestefars sans for kvalitet og pris kombinert med morgendagens entusiasme og produksjonsteknologi, og over 100 års industrihistorie. 

Hos Norgesvinduet finner du et stort utvalg av vindue, gildehengslet, spesialvindu og mye mer.
Her kan du se Norgesvinduets store utvalg av vinduer.

Opprettet
21.03.2024
Oppdatert
25.06.2024
Icons/Large/Chat