Dette er Grand Avenue laminatgulv fra Berry Alloc. En luksuriøs kolleksjon med en følelse av ekte treplanker. Ekstra brede og lange bord.

Tips og triks til legging av laminatgulv

Slik gjør du det; før, under og etter.

Før gulvet legges

Det er svært viktig at underlaget er både hardt, tørt, rent og jevnt. For å oppå best mulig resultat er det også viktig at gulvet er akklimatisert til romtemperatur og at du bruker riktig verktøy. Skal du ha gulvvarme av noe slag er det mange ting å ta hensyn til, og vi anbefaler å lese leggeanvisningen nøye på forhånd.

Under legging

Installasjonen av gulvet er det siste som skal utføres på en byggeplass. Gulvet skal ikke legges under kjøkken og andre installasjoner, men innenfor sokkellisten.

Før du kapper til bordene er det viktig å måle vinkelrett i retningen gulvet skal ligge. Den siste raden bør være minst 5 cm bred, hvis ikke kapper du første rad.

Når leggeretning skal bestemmes er det lurt å tenke på lysinnslipp fra vinduer og lengderetningen til rommet, taket og panelet.

Husk også å separere varme og kalde gulvflater, og sørg for at ikke gulvet legges sammenhengende over flere varmesløyfer.

OBS: Gulvet skal kunne bevege seg i alle retninger etter installasjon. Her er det mange ting å tenke på som å unngå skruing og liming, mål på endeskjøter og riktig valg av lister. Les alle konkrete tips og mål i leggeanvisningen.

Etter legging

Når gulvet er ferdig lagt er det fremdeles noen ting å ta hensyn til og huske på for å få gulvet til å holde seg penest lengst mulig.

Ved oppstart av en eventuelt installert gulvvarme må temperaturreguleringen skje gradvis, og aldri overstige 27 °C. Følg også med på luftfuktigheten. Går den utenfor anbefalt grense på 30-60% kan gulvet forandre dimensjon. Vi anbefaler også å unngå matter med gummibeleggg da det skade gulvet, og huske å sette filtknotter under store møbler for å unngå søkk og riper. Til rengjøring anbefaler vi å bruke et syntetisk vaskemiddel, og ved daglig rengjøring anbefales støvsuger eller tørrmopp.

Komplett veiledning og leggeanvisning finner du på www.berryalloc.com.

Opprettet
Oppdatert

Andre artikler

Derfor valgte vi å legge laminatgulv

Derfor valgte vi å legge laminatgulv

Da Sander og Tonje flyttet i et oppussingsprosjekt før jul, valgte de å legge laminat på nesten alle gulv i sin tre etasjes leilighet. Og jobben gjorde de selv – på kun tre dager.

Boen gir deg gulvtrendene for 2021

Boen gir deg gulvtrendene for 2021

Har du tenkt å legge nytt gulv i år? Da bør du få med det det gulvprodusent Boen har å si om årets gulvtrender.

Parkett med naturlig utseende

Parkett med naturlig utseende

BOENs revolusjonerende overflateteknologi får parkett til å se ut som ubehandlet treverk. Samtidig er det ekstremt godt beskyttet mot skitt, væske og dagslys.

Gulvet under gulvet

Gulvet under gulvet

Parkett, laminat, vinyl, linoleum, gummi, kork, tepper og teppefliser – alle disse gulvvariantene stiller krav til underlaget de legges på.

Derfor er gulvet det viktigste møbelet i huset

Derfor er gulvet det viktigste møbelet i huset

Alt ligger i detaljene, som for eksempel å velge gulv, listverk og trappeneser som matcher.

Icons/Large/Chat