Fuktbestandige vegg- og takplater

Fuktskader i vegger og tak kan få følger som er både ubehagelige og dyre. I verste fall må hele rommet, og kanskje også tilstøtende rom totalrenoveres.

For å unngå skader i rom med mye fuktighet må du derfor bruke fuktbestandige plater. Våre plater tilfredsstiller de høye kravene som stilles til veggplater i fuktige rom og passer overalt hvor du trenger ekstra beskyttelse mot fuktskader, som for eksempel vaskerom, grovkjøkken, eller i kjelleren (klimaklasse 2)

FORESTIA

Forestia Elitex er et gjennomprøvd plateprodukt som har vært i Forestia sitt sortiment i over 40 år. Elitex har en fuktbestandig kjerne som består av kun furu-virke og fuktforsterket lim.

Elite kjernemateriale er spesielt godt egnet hvor det forekommer fuktpåvirkning. Platene er laminert med melaminbelegg på begge sider og er dermed helt klare for bruk. Ingen ekstra arbeidsoppgaver som maling eller pussing.

Med de gode egenskapene er Elitex perfekt i mange sammenhenger – blant annet tekniske rom, boder, vaskerom, industribygg, sportsboder, landbruksbygg, garasjer og mye annet.

Elitex plater er enkle å montere og enkle å holde rene. Platene er profilert med not og fjær for skjult spikring og monteres rett på avrettet stenderverk eller utlekting. Elitex har styrkeegenskaper som gjør at platene tåler en støyt. Nylig er to nye dekorer lansert slik at Elitex platene leveres i tidsriktige farger: hvit, grå sand og Venezian sand. Da blir det plutselig et både enkelt og delikat valg.

Disse robuste veggplater egner seg godt i for eksempel garasje, sportsbod, vaskerom, teknisk rom, driftsbygning, renseanlegg og produksjonslokale.

ARBOR

Arbor Spesial Fuktbestandig plate og Arbor Fuktbest Landbruksplate er ferdigmalte og et enkelt og rimelig alternativ når du trenger vegger og tak som gir ekstra beskyttelse mot fukt. Med disse platene er sjansen mindre for ubehagelige overraskelser, som sopp og råteskader i veggene.

Platene egner seg godt for bruk på vaskerom, grovkjøkken og andre rom i huset, hvor det er høy fuktighet (klimaklasse 2). De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel dusj.

Arbor Spesial Fuktbestandig plate

Ferdigmalte plater, og et enkelt og rimelig alternativ når du trenger vegger og tak som gir ekstra beskyttelse mot fukt. Med disse er sjansen mindre for ubehagelige overraskelser som sopp og råteskader i veggene.

Platene egner seg godt for bruk på vaskerom, grovkjøkken og andre rom i huset, hvor det er høy fuktighet (klimaklasse 2). De skal ikke brukes i våte soner, som for eksempel bad.

Arbors Spesial Fuktbestandige, ferdigmalte plater for tak og vegg er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det stilles krav til fuktbestandige materialer. Eller hvis du ønsker økt trygghet i forhold til fuktskader. Dette kan være næringsmiddelindustri, garderobeanlegg, renseanlegg og mange andre.

Platene leveres i to nøytrale og tidsriktige farger. Velg mellom Antikkhvit og Franskgrå.

Vanligvis er det ikke behov for fuktbestandige takplater i rom med begrenset fuktighet, og vi anbefaler derfor Arbor takplate hvit som tak.

Arbor Fuktbest Landbruksplater:

For tak og vegg, og er spesielt utviklet for alle typer lokaler hvor det drives virksomhet i fuktige omgivelser. Dette kan være næringsmiddelindustri, garderobeanlegg, renseanlegg og mange andre – i tillegg til landbruket.

Platene leveres i 2 nøytrale og tidsriktige farger. Velg mellom Antikkhvit og Lys Grønn.

Platen som tåler fuktig miljø:

 Fuktskader i vegger og tak kan få følger som er både ubehagelige og dyre. I verste fall må hele rommet, og kanskje også tilstøtende rom totalrenoveres. For å unngå skader i rom med mye fuktighet må du derfor bruke fuktbestandige plater. Våre plater tilfredsstiller de høye kravene som stilles til veggplater i fuktige rom og passer overalt hvor du trenger ekstra beskyttelse mot fuktskader, som for eksempel vaskerom, grovkjøkken, eller i kjelleren (klimaklasse 2).

Enkel rengjøring:

Arbor Spesial Fuktbestandige plater og Fuktbest Landbruksplate er laget av spon av beste kvalitet. Overflaten er glatt og jevn, noe som gjør det enkelt å rengjøre platene. De kan rengjøres med vanlige vaskemidler eller om nødvendig høytrykksvaskes med kaldt vann med maks trykk 80 bar. Avstanden mellom spylehodet og platen må være minst 30 cm. For å oppnå den gode fuktbeskyttelsen blir platene grunnet og pusset før de blir malt med en spesialkomponert melaminbasert plastmaling. Hele platen er behandlet, også not og fjær. Baksiden er behandlet med UV-lakk for ekstra beskyttelse mot fukt.

Siden overflatebehandlingen er sterk og elastisk, tåler platene støt uten at det dannes sprekker i overflaten.

Enkle å sette opp:

Platene leveres med not og fjær for enkel oppsetting, og monteres med skjult spikring rett på stender. Skulle du være uheldig med hammeren kan du sparkle og male over igjen. Platene trenger normalt ikke limes, men bør fuges med Bostik Silmax 2620 i utsatte skjøter. Det er viktig at platene behandles i endene for å forhindre fuktinntregning. Her må du også bruke Bostik Silmax.

Platene har not og fjær i skjøten. De er CE-merket og PEFC-sertifiserte.

Spon:

Våre våtromsplater og landbruksplater er laget av spon av høy kvalitet. Gjennom mange års erfaring har vi funnet frem til en solid kombinasjon av bjørk og gran.

Opprettet
19.12.2022
Oppdatert
19.12.2022
Icons/Large/Chat